Το Vima.gr προτείνει για την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ελληνική σειρά «Ερωτας μετά»

ALPHA, 21.50

Μετά το περιστατικό στο λιμάνι, ο Σωκράτης προτείνει στον Παπαδόπουλο να αλλάξει στρατόπεδο, ενώ ο Ηλίας συλλαμβάνεται και καταλήγει στο τμήμα. Η Νόρα μαθαίνει από τον Γιώργο για το αυτοκίνητο της Άννας και αποφασίζει ξανά να αναλάβει δράση. Τρία χρόνια πριν, μετά το περιστατικό στο εστιατόριο, ο Κωνσταντίνος και η Άννα αποφασίζουν να διακόψουν για ένα διάστημα μην αντέχοντας τις τύψεις των πράξεων τους. Μετά από μια βραδιά με τον Στάθη, ο Κωνσταντίνος γυρνάει μεθυσμένος σπίτι και καταλήγει να κάνει έρωτα με την Ηλέκτρα η οποία την επόμενη μέρα ακριβώς το εκμυστηρεύεται στην Άννα.

 

Ελληνική ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης»

OPEN, 21.00

Κατά τη ταραγμένη διάρκεια της Γερμανικής εισβολής της Θεσσαλονίκης το 1943 δύο εραστές παλεύουν να ξεπεράσουν τον φόβο και την προκατάληψη, καθώς οι βαρβαρότητες ενάντια στους Εβραίους της πόλης κλιμακώνονται. Πρωταγωνιστούν: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Χριστίνα Χείλα Φαμέλη (2015, 109’)

Ξένες ταινίες «Ο λαβύρινθος της σιωπής» (Labyrinth of lies)

ΕΡΤ2, 22.00

Μία συγκλονιστική ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Γερμανία, 1958. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς. Και κανείς δε ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αστικοί μύθοι ή, ακόμη περισσότερο, προπαγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζούλιο Ρικιαρέλι βγαίνει από τον λαβύρινθο της σιωπής, ξετυλίγοντας τον μίτο της αλήθειας για την αποκατάσταση της Ιστορίας. Έχοντας τα ίδια κινηματογραφικά συμπτώματα με άλλες μεγάλες γερμανικές ταινίες, όπως το Goodbye Lenin και Οι Ζωές των Άλλων, και μια ενδόμυχη πολιτική και κοινωνική σάτιρα, η ταινία παρουσιάζει με εμπεριστατωμένη έρευνα μία ακόμη εντυπωσιακή καταγραφή των παθών και των παθημάτων της γερμανικής Ιστορίας. (Γερμανία, 2014, 124’)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.