Χρυσό Δίπλωμα για «πολεμίστριες της μουσικής»

Η παιδική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες 38 χορωδίες από 15 χώρες

Ένα σημαντικό πολιτιστικό επίτευγμα κατάφερε η – μόλις ενός έτους – Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, ενός δημόσιου σχολείου που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια.  Κατάφερε να κατακτήσει το Χρυσό Δίπλωμα στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur κατά το πενθήμερο 9-13 Οκτωβρίου 2019. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδοί και συνοδοί.

 

Πρόκειται για την πρώτη βράβευση παιδικής χορωδίας Δημόσιου Μουσικού Σχολείου με το χρυσό δίπλωμα στον σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών παγκοσμίως.  Η συγκεκριμένη διάκριση, δίνει στη χορωδία το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιονδήποτε Ευρωπαϊκό ή Διεθνή Διαγωνισμό καθώς και στην Ολυμπιάδα Χορωδιών για τα επόμενα πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από τη Φλάνδρα του Βελγίου, τον Ιούλιο του 2020.

Στη χορωδία συμμετέχουν σαράντα έξι  κορίτσια, πολλά από τα οποία μόλις ξεκινούν τη μουσική και ξεχωρίζουν για τη πίστη, την αφοσίωση και την αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι. “Τραγουδάνε για τα όνειρα τους. Για την ύπαρξή τους”, αναφέρει ο καθηγητής και εμπνευστής τους κ. Νίκος Πρίγκας, ένας δάσκαλος τολμηρός που έχει ως στόχο να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία για εξέλιξη και ενεργοποίηση της φαντασίας.

 

Τον περασμένο Απρίλιο, τραγούδησαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. “Εκεί, νιώσαμε το δέσιμο της ομάδας. Στο ταξίδι μας πιστέψαμε ότι κατακτούμε το χρυσό. Είμαστε πολεμίστριες της μουσικής”, λένε τα παιδιά. “Η χορωδία μας είναι δημιουργία από εικόνες που γίνονται ήχοι και ήχοι που γίνονται  σχήματα”.

 

Ερμηνείες της Χορωδίας στο Μέγαρο Καλαμάτας :

 

Media Vita [Michael McGlynn] – Children’s Choir of Athens Music School

https://www.youtube.com/watch?v=Rhlxjv9XrTI

Ergen Deda [Peter Lyondev] – Children’s Choir of Athens Music School

https://www.youtube.com/watch?v=hfDo82Blbtw

Szello Zug [Bardos Lajos] – Children’s Choir of Athens Music School

https://www.youtube.com/watch?v=qUCFFRES_Ww

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.