Ελληνική σειρά

«8 λέξεις»

ΣΚΑΙ, 21.00

Ο Οδυσσέας αποφασίζει να πάει στην Κασσιόπη και να ερευνήσει τον περίγυρο της Βασιλικής, ελπίζοντας να βρει ίχνη που θα τον οδηγήσουν στην αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του πατέρα του. Η Ηλιάνα σοκάρεται από τον γάμο-αστραπή του Δημήτρη, ενώ ο Άκης ανακαλύπτει κάτι πολύ περίεργο σχετικά με το παρελθόν της Ευγενίας. Η Νίκη δέχεται να συνεργαστεί με τον Φοίβο, αλλά βάζει τους όρους της. Η Ρωξάνη συνεχίζει να ακροβατεί ανάμεσα σε Μιχαήλ και Αλέκο, μη μπορώντας να ξεδιαλύνει τα αισθήματα της.

 

Ξένες ταινίες

«Wonder woman»

STAR, 21.00

Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο. (ΗΠΑ, 2017, 141’)

«Μια τυχαία συνάντηση» (Une racontre)

ΕΡΤ2, 23.00

Η Σοφί Μαρσό και ο Φρανσουά Κλουζέ συμπρωταγωνιστούν σε τούτη την ευχάριστη κομεντί της μέσης ηλικίας, η οποία υποστηρίζει ότι μια σχέση μπορεί να μην χάσει ποτέ την αρχική της γλυκύτητα άπαξ και δεν μεσολαβήσει σεξ. Εκείνη, η οποία μάλιστα λέγεται Σαντορινί, είναι επιτυχημένη συγγραφέας εύκολων μπεστ σέλερ (ας πούμε η Κατερίνα Μανανεδάκη της Γαλλίας), μητέρα δύο παιδιών και χωρίς σύζυγο. Εκείνος είναι δικηγόρος, παντρεμένος, έχει επίσης παιδιά. Η τυχαία -όπως δηλώνει και ο τίτλος- συνάντησή τους θα τους κάνει να αισθανθούν και πάλι έφηβοι, όμως κατά βάθος γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες άπαξ και επιτρέψουν στον εαυτό τους να παρασυρθεί. Σκηνοθεσία: Λίζα Αζουέλος. (Γαλλία, 2014, 75’)