Εκπομπή

Νέες εποχές

ONE, 21.30

Ο Γιάννης Θ. Διαμαντής συναντά ανθρώπους που ξεχωρίζουν με το έργο τους στον κόσμο της διανόησης, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών και εμβαθύνει σε ιδέες ή και γεγονότα του παρόντος και του παρελθόντος που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη χάραξη της σύγχρονης ιστορίας.

 

Ελληνική σειρά

«Αν ήμουν πλούσιος»

ΑΝΤ1, 20.45

Ο Σωτήρης δεν τα ξαναβρίσκει με τη Χριστίνα, παρά τις προσπάθειες της δεύτερης. Μάλιστα ο νεόπλουτος και πεισματάρης σύζυγος κάνει μια τεράστια σπατάλη μυστικά από τη γυναίκα του, θα το ανακαλύψει άραγε η Χριστίνα;  Η Δάφνη δεν μπορεί να ελέγξει την επιθυμία του Φοίβου να βρίσκεται με τον Στρατή και αποφασίζει να ξεκόψει τελείως, την ίδια ώρα που ο Στρατής δέχεται τρομερό εκβιασμό από τον Βρανά. Η Μόνικα στήνει παγίδα στα ορφανά και ο Νικόλας πέφτει μέσα, είναι έτοιμος να της μιλήσει για το λαχνό, ο Μάνος θα τον προλάβει πριν κάνει το μοιραίο λάθος;

«Σημείο υπεροχής» (Vantage point)

ΣΚΑΙ, 23.00

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας και ενώ πρόκειται να δώσει λόγο σε μια πλατεία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Γουίλιαμ Χερτ) πυροβολείται. Ακολουθεί ένα παζλ – έρευνας του τι ακριβώς συνέβη: παρακολουθούμε την απόπειρα δολοφονίας ξανά και ξανά μέσω του βλέμματος διαφορετικών προσώπων και ταυτοχρόνως βλέπουμε τον ρόλο που το κάθε πρόσωπο έπαιξε (ηθελημένα ή άθελα) στο συμβάν. Xορταστικό θρίλερ του Πίτερ  Τράβις, σύντομο, με καλοδεχούμενες υπερβολές και συναρπαστική αφήγηση. Παίζουν οι Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ. (ΗΠΑ, 2008, 90’)