Ήλθε, είδε και απήλθε, έμπλεος ευτυχίας από την γοητεία της Αθήνας αλλά και ικανοποιημένος, διότι οι ελληνο-κυπριακές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ακόμη περικυκλώσει το τουρκικό σκάφος Γιαβούζ, που ακονίζει τα γεωτρύπανά του, στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο λόγος για τον χαριέστατο και στα λόγια του με διπλωματική προσήνεια υπουργό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Όμως αυτή ακριβώς η χαμογελαστή διπλωματική προσήνειά του φαίνεται να συγγενεύει λογικά με τη βλοσυρή διγλωσσία του χαϊδεμένου παιδιού των ΗΠΑ που ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι, μέχρι προχθές, ο αμερικανός ΥΠΕΞ ρητά χαρακτήριζε τις τουρκικές απειλές εντός της ελληνο-κυπριακής AOZ, ως παράβαση της εθνικής κυριαρχίας. Άλλα λίγα 24ωρα αργότερα, ανακατεύοντας ταχυδακτυλουργικά, παπατζήδικα την τράπουλα δήλωνε:

«Πάντα ανησυχώ όταν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κάποιο λάθος ή λανθασμένος υπολογισμός, από οποιαδήποτε πλευρά. Είτε πρόκειται για λανθασμένη κρίση από πλευράς Κύπρου, Τουρκίας Ελλάδας, ή οποιασδήποτε χώρας».

Ο χαριέστατος «σύμμαχος» Μάικ, προφανώς ποντάρει στην ιστορική αμνησία και αφασία των γενεών που θηλάζουν ως βρέφη από τον μαστό της μάνας τους, η τρώγοντας απαλές παιδικές τροφές, ή έμειναν ανιστόρητες, από το γελοίο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όταν η Τουρκία του Ετσεβίτ έπνιγε στο αίμα την Κύπρο.

Ο σημερινός λοιπόν αμερικανός ΥΠΕΞ, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας του για «λανθασμένες κρίσεις», που πιθανόν να ξαναπροκύψουν από την Τουρκία και που έχουν μέχρι σήμερα οδηγήσει:

– Στην αιματηρή παράνομη εισβολή και κατοχή του 38% της κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρίαρχης και ισότιμης χώρας-μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία.

– Στην αδιαφορία του ΝΑΤΟ για τη βάρβαρη κατακτητική συμπεριφορά του μέλους αυτής της Συμμαχίας που ονομάζεται Τουρκία και που αιματοκύλησε του αδελφούς Κυπρίους, τραυματίζοντας για το λόγο αυτό θανάσιμα και την Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη για την ακεραιότητα της Κύπρου.

– Στην άρνηση της υποχρέωση του «συμμαχικού» ΝΑΤΟ να πετάξει κλωτσηδόν έξω από τους κόλπους του, μια Τουρκία, η οποία με ΝΑΤΟΪΚά όπλα αιματοκύλησε την Κύπρο.

– Στην με τις πλάτες της Ουάσινγκτον τουρκική πειρατεία στα ελληνικά Ίμια, που ήταν και η απειλή μιας άτυπης αλλά de facto καθιέρωσης γκρίζων ζωνών στο ελληνικό Αιγαίο.

Για να εξαντλήσει κανείς αυτή τη Μαύρη Βίβλο της κατ’ εξακολούθησιν, κατά ξηράν, αέρα και θάλασσα τουρκικής πειρατείας -με τις πλάτες ενός

αντιευρωπαϊκού ΝΑΤΟ- θα έπρεπε να γράφει μερόνυχτα, «Και διηγώντας τα να κλαίει»…

Εξοχώτατε και χαριέστατε κύριε Πομπέο. Μην επαναλαμβάνετε έστω και ακούσια την εξωτερική ανθελληνική πολιτική του Χένρι Κίσινγκερ, καλύπτοντας τα πικραμύγδαλα της συμμαχικής τούρτας με επικάλυψη φτηνής σοκολάτας.

Με την επιστροφή σας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάντε ένα τίμιο απολογισμό των πεπραγμένων των ΗΠΑ στο ημιδιαλυμένο από δυτική νέο-Σταυροφοριακή εξόρμηση Αραβικό Έθνος με την καταστροφή των βασικών του συνιστωσών (Ιράκ, Παλαιστίνη, Λίβανος, Λιβύη).

Μην παρασύρεστε από τις Σειρήνες του αμερικανικού Πενταγώνου και του αντιευρωπαϊκού ΝΑΤΟ, που σχεδιάζουν διχοτόμηση και του Αιγαίου, μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου, κατεξευτελίζοντας τον ΟΗΕ, που με 10 και πλέον ψηφίσματα καταδικάζει αυτή τη διχοτόμηση και αποκηρύσσει το πειρατικό ψευδοκράτος της Τουρκίας στην καρδιά της μαρτυρικής, αλλά περήφανης, πολιτισμένης και προοδευτικής Κύπρου. Εκτός εάν θεωρείτε τον ΟΗΕ κάτι σαν διπλωματική μηδαμινότητα.

Με ένα και μόνο στόχο: Δια του τουρκο-κυπριακού ψευδοκράτους να εισβάλουν και να συλήσουν τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ.

Έως εδώ εξοχώτατε κύριε Μάικ Πομπέο. Και με την ελπίδα μιας έμπρακτης μεταστροφής σας υπέρ της δημοκρατικής τάξης και της διεθνούς αβροφροσύνης, σας δηλώνουμε ότι ο φιλόξενος ελληνικός λαός θα έχει πάντα ανοιχτές τις αγκάλες του…

Διαφορετικά, πώς να σας το εξομολογηθούμε… Έχει μπουχτίσει ο λαός μας, από τις άκαρπες πορείες στην εδώ Πρεσβεία σας, ή τις απόπειρες εκβαράθρωσης του αγάλματος του αείμνηστου Χάρυ Τρούμαν. Εκτός εάν αυτές οι παλινωδίες συνιστούν αποτέλεσμα της διπλωματικής σας διγλωσσίας…