Ελληνική σειρά

«Μην αρχίζεις την μουρμούρα»

ALPHA, 21.00

Οι γονείς της Ξένιας, ήρθανε στην Ελλάδα και μένουνε στο Μπάμπη και στην Ξένια για αρκετό καιρό. Μηνάς και Βούλα ετοιμάζονται να γίνουν κουμπάροι στο γάμο των φίλων τους Λιλίκας και Μανούσου, όμως το παρελθόν τους χτυπάει την πόρτα. Η ώρα του στρατού πλησιάζει, όμως ο Άγγελος αρνείται πεισματικά να ανοίξει το χαρτί της κατάταξης. Ώσπου η Βέλη αναλαμβάνει δράση. Ηλίας και Καίτη προσπαθούν να δουν τι θα γίνει με το ενοικιοστάσιό τους, που έχει μόλις λήξει. Η Καίτη ξαφνικά του ζητάει αύξηση.

Ξένες ταινίες

«Η τέλεια ομορφιά» (La grande bellezza)

ΕΡΤ2, 23.10

Αριστουργηματική ματιά του ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο πάνω στη σύγχρονη Ρώμη, η οποία παρότι εξακολουθεί να μεταφέρει την αιώνια εξωτερική ομορφιά της, στο εσωτερικό της δείχνει κουρασμένη, βαριεστημένη, άδεια. Και αυτό εκφράζεται μέσω του κεντρικού ήρωα της ιστορίας ενός κάποτε επιτυχημένου δημοσιογράφου και συγγραφέα (Τόνο Σερβίλο) που πλέον κινείται σαν φάντασμα στο μεταίχμιο του κυνισμού και της παραίτησης. Ένα φιλμ που σε ελκύει εθιστικά στην ιδιαίτερη μελαγχολία του και που συνάμα θυμίζει κάτι σαν συνέχεια της «Γλυκιάς ζωής» του Φεντερίκο  Φελίνι. Διακιότατο το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας που κέρδισε το 2014. (Ιταλία, 2013, 135’)

«Ο εκτελεστής» (Sicario)

23.30, STAR

Εχοντας στρατολογηθεί από έναν μυστηριώδη Αμερικανό (Τζος Μπρόλιν) μια αποφασιστική πράκτορας του FBI (Εμιλι Μπλαντ) συμμετέχει σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Ο άνθρωπος κλειδί της επιχείρησης είναι ένας αινιγματικός εκτελεστής (Μπενίτσιο Ντελ Τόρο) που στοχεύει στην  σύλληψη του Μεξικανού αρχηγού τοπυ καρτέλ. Σκοτεινή περιπέτεια του Ζιλ Βιλνέβ στην οποία δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» παρά μόνον προσωπικά συμφέροντα. Η επιτυχία της είχε και μια συνέχεια ενώ προβλέπεται να δούμε και μια τρίτη ταινία. (ΗΠΑ, 2015, 111’)