ΠΑΟΚ: Το στατιστικό που προβληματίζει

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, διατήρησε το αήττητο, όμως σε σύγκριση με το περσινό πρωτάθλημα έχει ένα στατιστικό που προβληματίζει…

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως αναδείχτηκε ισόπαλος με 2-2, σε ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο μπορούσε να κερδίσει. Ο Δικέφαλος του βορρά που πέρσι κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα, ενώ πήρε και το Κύπελλο φέτος φαίνεται να μην έχει την ίδια εικόνα με πέρσι.

Κομβικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει δεδομένα η αμυντική λειτουργία του, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε στον τίτλο δεχόμενος μόλις 14 γκολ στις 30 αγωνιστικές της Super League. Ο ΠΑΟΚ όμως φέτος είναι αναποτελεσματικός στο αμυντικό κομμάτι, καθώς σε πέντε ματς έχει δεχτεί ήδη 8 γκολ.

Μόνο τέσσερις ομάδες έχουν δεχτεί περισσότερα (από 10 Αστέρας και Παναιτωλικός και από 9 Παναθηναϊκός και Βόλος) κάτι που φανερώνει την προβληματική εικόνα της ομάδας του Άμπελ Φερέιρα.

Χαρακτηριστικό είναι και το στατιστικό που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Το όγδοο γκολ στην άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» την περασμένη σεζόν είχε έρθει στις 3 Μαρτίου για την 19η αγωνιστική της Super League. Φέτος το όγδοο τέρμα του στο πρωτάθλημα το δέχτηκε 29 Σεμπτεμβρίου, ενώ τα αξιοσημείωτα είναι ότι και τα δύο τα έχουν πετύχει παίκτες της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα μετρά παθητικό 16 γκολ σε 9 επίσημα ματς, δηλαδή 1,77 ανά αγώνα, αν προστεθούν και τα 8 τέρματα που έχει δεχτεί κι από Άγιαξ και Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Ευρώπη. Όπως φαίνεται λοιπόν ο ΠΑΟΚ πληρώνει την προβληματική αμυντική του λειτουργία και ίσως για αυτό βρίσκεται ήδη 2 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.