Με συνεχείς από-προσγειώσεις μαχητικών αεροσκαφών και με εντυπωσιακές ασκήσεις στο έδαφος και στο Αιγαίο συνεχίζεται η άσκηση Παρμενίων 2019.

Είναι πολύ πιθανόν την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβεί στο Πεδίο Βολής «Αετός» (κοντά στην Αλεξανδρούπολη) για να παρακολουθήσει ένα μέρος της άσκησης στο οποίο θα υπάρξουν και βολές με πυραύλους από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η άσκηση, στην οποία παίρνει μέρος και η Κύπρος με το ελικόπτερο «Ζήνων» έρευνας και διάσωσης, ολοκληρώνεται με εικονική εισβολή (και ανακατάληψη εδαφών) στη Σαμοθράκη.

Την ώρα που η άσκηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν πτήση τουρκικού drone πάνω από την περιοχή στην οποία έπλεαν. Το drone είχε απονηωθεί από τουρκική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή! Πρόκειται για τουρκικής κατασκευής drone, που τελευταίως παραβιάζει συστηματικά τον εναέριο χώρο της Ελλάδος με κύρια αποστολή να φωτογραφίζει και να δηλώνει την παράνομη παρουσία του. Αυτή η τουρκική δραστηριότητα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολουθείται στενά τόσο από το Πολεμικό Ναυτικό όσο και από την Πολεμική Αεροπορία.

Να σημειωθεί τέλος ότι έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο το πρωί επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πομπέο διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν το μήνυμα στην Τουρκία ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να σεβαστούν τις πρόνοιες των ψηφισμάτων 550 και 789 για τα Βαρώσια.