Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 50΄-55΄

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

4 αβγά

300 γρ. ζάχαρη άχνη

280 γρ. σπορέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κ.σ. για το σταφύλι + λίγο ακόμη για τη φόρμα

1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. σταφύλι σταφίδα (καθαρό βάρος), πλυμένες και στεγνωμένες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και κατόπιν εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε τις ρώγες του σταφυλιού σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ. αλεύρι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μεσαία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Βάζουμε από πάνω τις ρώγες και τις πιέζουμε ελαφρά να μπουν λίγο στο μείγμα. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.