Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, όπου σχολίασε τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ταξίδι και τις επαφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, αλλά και τις κυβερνήσεις εποχών προ μνημονίων.
«Παρά το γεγονός ότι επικοινωνιακά πέρασε την εντύπωση ότι ήταν έτοιμη να κυβερνήσει, ωστόσο υπάρχουν αρκετά αρνητικά δείγματα», δήλωσε ο κ. Καστανίδης για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο «ψευδώνυμο» επιτελικό κράτος, «το οποίο συνίσταται στη διαμόρφωση ενός θηριώδους μηχανισμού προσωπικά για τον κ. Μητσοτάκη και την στήριξη της εξουσίας του».
Ένα δεύτερο δείγμα αρνητικής πορείας αποτελεί και η μεταφορά του σωφρονιστικού συστήματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ένα τρίτο δείγμα είναι το τελευταίο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα η συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, αλλά και η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταστροφή στο Μάτι και τη σύνδεση με την κλιματική αλλαγή, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί «αντίθεση στα υποστηριζόμενα σε διαφορετικές περιόδους».
Μίλησε για τη διαφορά στον τρόπο διαχείρισης ακραίων φαινομένων, όπως η πυρκαγιά στο Μάτι, μεταξύ προηγούμενων κυβερνήσεων και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε πως «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα αποτελεσματικές», ενώ επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και το επιπρόσθετο χρέος της χώρας, αλλά και τη χρεοκοπία και την ένταξη στα μνημόνια.
«Για να διατηρήσει κάποιος την εκλογική του ακεραιότητα πρέπει προηγουμένως να έχει χρεοκοπήσει τη χώρα» είπε περιπαικτικά. Αναφέρθηκε εκτενώς στην κρίσιμη περίοδο πριν από τα μνημόνια φέρνοντας σε αντιδιαστολή τις προηγούμενες εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε πως η μοίρα της χώρας άλλαξε επειδή τη διακυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ. Αναγνώρισε ωστόσο λάθη που διεπράχθησαν από το ΠΑΣΟΚ, όπως τη μη υπεράσπισης της αλήθειας, από την άλλη πλευρά όμως υποστήριξε πως «δεν υπάρχει μεταρρυθμιστικό έργο μετά τη διακυβέρνηση Παπανδρέου».
Αναφορικά με το ΚΙΝ.ΑΛ. υποστήριξε πως τα εκλογικά αποτελέσματα οφείλονται στην «παραμονή του ελληνικού λαού σε καθεστώς μυθοπλασίας» και δικαιολόγησε το λόγο για το οποίο μια μεγάλη εκλογική μερίδα μετατοπίστηκε αλλού. Αφορμή της μετατόπισης αυτής είναι η «άθλια διακυβέρνηση Καραμανλή κατά τη δημοσιονομική κρίση».
Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον του ΚΙΝ.ΑΛ. υποστήριξε πως «πρέπει να γίνει μια ουσιαστική κουβέντα γύρω από την ταυτότητα της νέας σοσιαλδημοκρατίας, του νέου δημοκρατικού σοσιαλισμού κι εκεί υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα να πούμε, να αποφασίσουμε και να πράξουμε».
Πηγή: Onetv.gr