Ελληνική σειρά

Πέτα την φριτέζα

ΑΝΤ1, 21.00

O φόβος για τα αεροπλάνα νικάει τον Αντρέα και τον επαναπατρισμό του Κίμωνα στο Φτασμένο αναλαμβάνουν τα ξαδέρφια της οργής, Λάκης και Σωκράτης. Ο Κίμωνας έχει ξεπέσει στον απόλυτο βαθμό αλλά παρά την κατάντια του δεν τους κάνει τη χάρη να τους ακολουθήσει. Η Λούνα δίνει απίστευτες προσφορές για να αγοράσει όλα τα καλαμάρια που αλιεύονται στο Φτασμένο ενώ ζητάει από τον Αντρέα να χρησιμοποιεί τα ψυγεία της Λαγουδέρας για την αποθήκευσή τους. Ο Αντρέας, μην ξέροντας τι τον περιμένει δέχεται. Το Ροκανίδι έχει ανοίξει τις πόρτες του κάτω από την διεύθυνση του Μένιου αλλά από την πρώτη μέρα ο γιος της Ζαμπέλας βάζει την σφραγίδα της κακοδιαχείρισης φαρδιά- πλατιά. Στη Φλωρεντία, ο Κίμωνας ξεπερνά το όριο της εξαθλίωσης και ο Λάκης με τον Σωκράτη του θυμίζουν ποια είναι η οικογένεια του… Θα δεχτεί να επιστρέψει μαζί τους στο Φτασμένο;

Ελληνική ταινία

«Silent»

ΕΡΤ2, 23.00

Η Διδώ, νεαρή σοπράνο και δεύτερη κόρη μιας διανοούμενης οικογένειας, χάνει τη φωνή της από μια σπάνια υστερική ασθένεια και απομονώνεται στο άδειο παλιό οικογενειακό σπίτι. Κανείς δεν ξέρει αν δεν μπορεί ή αρνείται να μιλήσει. Τα κοντινά της πρόσωπα, αμήχανα αλλά και θορυβημένα από τη συμπεριφορά της, αδυνατούν να ξεχωρίσουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι όταν τη βλέπουν, παραμορφωμένα κι αυτά από την υστερία μιας εποχής που αντιμετωπίζει σαν αρρώστια τη σιωπή της ηρωίδας. Και ενώ η Διδώ προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί, τα γύρω πρόσωπα που την περικυκλώνουν την αρρωσταίνουν ακόμα πιο πολύ. Η «επαναστατική» οικογένεια κλονίζεται και ξεσπά, σαν μια μικρογραφία ενός σύγχρονου κόσμου, που ενώ μιλάει ακατάπαυστα και πιο ελεύθερα από ποτέ, δεν γνωρίζουμε πια καθαρά το τι ακριβώς λέει… (2015, 93’)

Ξένη ταινία

«Max Payne»

ΟΡΕΝ, 23.00

Βγαλμένο από το ομότιτλο videogame, ο Max Payne είναι ο απόλυτος ψηφιακός ήρωας που αναστάτωσε τον κόσμο του gaming και μη, με την σκοτεινή σχεδόν νουάρ ατμόσφαιρα του και τα slow motion shots. Η γοητευτική σκοτεινή γορθική φωτογραφία του Jonathan Sela και τα βραδινά χιονισμένα τοπία συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό μιας ταινίας από την οποία δεν λείπει η δράση, το πιστολίδι και μια μεταφυσική αίσθηση. (ΗΠΑ, 2008, 90’)