Jazzét Café: Η τζαζ γιορτάζει με μια σειρά συναυλιών

Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση «Jazz For Sore Eyes» του John D. Carnessiotis

Ιδιαίτερες συναυλίες παραγματοτοποιούνται το προσεχές διάστημα στο Jazzét Café, έναν νέο χώρο που φέρει την σφραγίδα του κιθαρίστα και καθηγητή της μουσικής Λευτέρη Χριστοφή. Παράλληλα φιλοξενείται και η έκθεση φωτογραφίας Jazz For Sore Eyes.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 22:30

TAKIS PATERELIS QUARTET

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ – TENOR SAX
ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΠΙΑΝΟ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΡΙΒΟΛΗΣ – ΜΠΑΣΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΩΝΗΣ – ΝΤΡΑΜΣ

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, o σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης μαζί με το fisrt class κουαρτέτο του προσδίδει μία μουσική δυναμικότητα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν του Jazzét Café.  Το Takis Paterelis Quartet θα  παρουσιάσει το  project «New Horizons» που αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του, τις  σουίτες «Sketches οf New Orleans» και «Ethiοpiques».

*****

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 22:30

NTINOS MANOS QUARTET

David Lynch – saxes

Stavros Lantsias – piano

Ntinos Manos – double bass

Vasilis Podaras – drums

Το Ntinos Manos Quartet δημιουργήθηκε το 2017 και απαρτίζεται από τέσσερις εξαίρετους μουσικούς-συνθέτες που διαπρέπουν στην ελληνική τζαζ σκηνή και όχι μόνο. Τον σαξοφωνίστα David Lynch, τον πιανίστα Σταύρο Λάντσια, τον ντράμερ Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα και τον κοντραμπασίστα και leader Ντίνο Μάνο όπου θα παρουσιάσουν  συνθέσεις του και ξεχωριστές διασκευές με λυρικό χαρακτήρα επηρεασμένες κυρίως από τον ήχο της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής. Το 2018 ηχογραφήθηκε το 1ο  του album με τίτλο «Αfter the Storm» αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ προετοιμάζει την ηχογράφηση του 2ου  album του μέσα στο 2019.

To Ntinos Manos Quartet θα ενθουσιάσει το φιλόμουσο κοινό του Jazzèt Cafè και για άλλη μια φορά η εγχώρια τζαζ δημιουργία θα ανακύψει στο χώρο που της αρμόζει.

*****

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, 22:30

OMIKRON PROJECT

Henk Spies/ soprano sax & electronics

Alexis Drossos/ soprano sax, didgeridoo & beckophone

Dinos Zoumperis/ bass, Hohner Guitaret & electronics

Nikolas Tsilogiannis/ drums & percussion

Special Guest: Lefteris Christofis /guitar

Πρόκειται για πολυεθνικό σχήμα που απαρτίζεται από τον βετεράνο Νικόλα Τσιλογιάννη (τύμπανα, κρουστά & ιδιόφωνα), τον Παριζιάνο Αιγυπτιώτικης καταγωγής Alexis Drossos (σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone), τον Ολλανδό Henk Spies (σοπράνο σαξόφωνο & ηλεκτρονικά) και τον Ντίνο Ζούμπερη (μπάσσο, Hohner Guitaret & ηλεκτρονικά) θα συμπράξει μουσικά ως καλεσμένος τους, ο λυρικός κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής. Σημείο συνάντησης τους είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός με εφαλτήριο την jazz – αλλά με αναπάντεχες προεκτάσεις κάθε είδους, από φευγαλέους απόηχους Ινδονησιακού gamelan & νύξεις ψυχεδέλειας, έως ηλεκτροακουστικά ambient ηχοτόπια & drones.

*****

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, 22:30

Tassos Spiliotopoulos Quartet

Tassos Spiliotopoulos – Guitar

Örjan Hultén – Sax

Robert Erlandsson – Bass

Fredrik Rundqvist – Drums

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Τάσος Σπηλιωτόπουλος με το Σουηδικό Κουαρτέτο του που απαρτίζεται από τους εξαιρετικούς Örjan Hultén στο σαξόφωνο, Robert Erlandsson στο μπάσο και Fredrik Rundqvist στα ντραμς παρουσιάζουν το τελευταίο τους άλμπουμ “In the North”.

Ο Τάσος Σπηλιωτόπουλος, στα δώδεκα χρόνια που έζησε στο Λονδίνο και στα επτά που ζει στην Στοκχόλμη,  εργάστηκε  με  τους πιο καθιερωμένους μουσικούς Τζαζ της Ευρώπης, έχει συμμετάσχει στην δημιουργία πολλών άλμπουμς που έχουν αποσπάσει  εξαιρετικά επαινετικές κριτικές, έχει διακριθεί ως ο μουσικός που δημιουργεί κάτι καινούργιο στην Τζαζ,  με τις μελωδικές του συνθέσεις και το δυνατό, δημιουργικό παίξιμό του.

Έχει πραγματοποιήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εμφανίσεων, παρουσιάζοντας τις δημιουργίες του στο χώρο της μοντέρνας Τζαζ, με επιρροές από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, φλαμένκο, μπλουζ και fusion σε περισσότερες από δεκαπέντε χώρες στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

**************************

Εκθεση φωτογραφίας Jazz For Sore Eyes

Η προσωπική φωτογραφική ματιά του Γιάννη Καρνεσιώτη στην Αθηναϊκή Σκηνή της Jazz εκτίθεται στην αίθουσα εικαστικών εκδηλώσεων ArteGa του Jazzét Café – Music Center Athens. Μια συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους συστήνει στο κοινό της Jazz την ματιά του φωτογράφου σε πρόσωπα και μουσικά όργανα και επιχειρεί να μεταδώσει εικαστικά στον θεατή το βίωμα του ίσως πιο ατμοσφαιρικού μουσικού ιδιώματος. Την Έκθεση επιμελείται ο Αίας Χριστοφής και προγραμματίζεται να διαρκέσει ώς την 31η Οκτωβρίου 2019 και θα είναι ανοιχτή κάθε βράδυ, καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες, από τις 8 μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Ειδικά, Παρασκευές και Σάββατα, θα συνδυάζεται πάντα με τα καθιερωμένα live του Jazzét Café, που θα συμπληρώνουν ακουστικά το εικαστικό βίωμα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Jazzèt Cafè, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99-101, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 210 5815626

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.