Το Vima.gr προτείνει για την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ξένες ταινίες

«Ας γίνουμε μπάτσοι» (Let’s be cops), OPEN, 22:50

Δύο φιλαράκια ντύνονται αστυνομικοί για ένα μασκέ πάρτι και προκαλούν εντύπωση στη γειτονιά. Όταν όμως αυτοί οι ψεύτικοι «ήρωες» μπλέκονται στο πραγματικό κόσμο των μαφιόζων και των διεφθαρμένων μπάτσων, πρέπει να σκεφτούν αν θα συνεχίσουν να φορούν τις στολές τους. Από τον σκηνοθέτη του «Τhe girl next door», το «Let’s be cops» υπήρξε μεγάλη εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2014, ενώ συνολικά η ταινία έκανε παγκόσμιες εισπράξεις 138 εκατ. δολάρια. (ΗΠΑ, 2014, 104’)

«Ο κύκλος του Mobius» (Möbius), ΕΡΤ2, 23:00

Ανορθόδοξο και εξαιρετικά ενδιαφέρον ψυχολογικό – ερωτικό δράμα με στοιχεία κατασκοπίας, στο οποίο ο Ζαν Ντιζαρντέν υποδύεται έναν πράκτορα των Ρώσων στο Μονακό όπου ενώ παρακολουθεί τις ύποπτες δραστηριότητες ενός Ρώσου μεγιστάνα, αναγκάζεται να παραβιάσει έναν πολύ σημαντικό κανόνα της δουλειάς του: έρχεται σε επαφή με μια συνάδελφό του επειδή θεωρεί ότι μπορεί να προδώσει την επιχείρηση. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Ερίκ Ροσάν (σε δικό του σενάριο) και τον Ντιζαρντέν πλαισιώνουν αρκετοί ηθοποιοί, όπως η Σεσίλ Ντε Φρανς, η Εμιλί Ντικέ, ο Τιμ Ροθ και ο Τζον Λιντς. (Γαλλία/ Βέλγιο/ Λουξεμβούργο, 2013, 99’)

«Η απρόσκλητη» (The Uninvited), ΣΚΑΙ, 00:15

Μετά τον ύποπτο θάνατο της μητέρας τους, η Άννα και η Άλεξ βρίσκονται εγκλωβισμένες σε έναν κυκεώνα αμφιβολιών, που αυξάνονται δραματικά, καθώς ο πατέρας τους αρραβωνιάζεται τη Ρέϊτσελ, τη νοσοκόμα της νεκρής γυναίκας του. Οι δύο αδελφές αποφασίζουν, να ανακαλύψουν κάθε λεπτομέρεια του παρελθόντος της Ρέϊτσελ και έρχονται αντιμέτωπες με σκοτεινές παραισθήσεις, ανατριχιαστικούς εφιάλτες, και θανάσιμες συνέπειες. (ΗΠΑ, 2009, 87’)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.