Βουβός πόνος κι αναπάντητα ερωτήματα κυριαρχούν για τις συνθήκες και τους υπαίτιους της τραγωδίας στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλο, όπου μια 13χρονη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο.
Οι αρχές αναζητούν τις αιτίες αλλά και τους υπαίτιους της τραγωδίας μέσα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων αλλά και τις δηλώσεις των ειδικών σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας και τους κανόνες ασφάλειας στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, οι εμπειρογνώμονες μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμά τους και ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση.
Ωστόσο, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στο παζλ που προσπαθούν να συνθέσουν οι αρχές, η οποία αφορά τον τραυματισμό 9χρονης στο ίδιο παιχνίδι πριν από 10 χρόνια.
Τότε, όπως έχει καταγγείλει ο πατέρας του κοριτσιού, που πλέον έχει συμπληρώσει τα 19 έτη και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από το ατύχημα, η οικογένειά του είχε προειδοποιήσει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι μπορεί να «θρηνήσουμε θύματα».
Μιλώντας στο in.gr οι δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Διαλεκτή Κοτζαμανίδου, οι οποίοι είχαν χειριστεί την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού της 9χρονης στη Χαλκίδια, δηλώνουν πως ο Αρειος Πάγος το 2007 είχε κρίνει με απόφασή του ότι «το μηχάνημα τύπου «χαλί» είναι ακατάλληλο για παιδιά και προορίζεται μόνο για ενήλικες».
«Δυστυχώς, το ίδιο μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε και στον Αλμυρό Βόλου με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της 13χρονης» προσθέτουν οι δικηγόροι της οικογένειας Μπουρτζίκα.
«Η αδιαφορία στο ενδεχόμενο να πεθάνει ένας άνθρωπος δεν συνιστά αμέλεια αλλά ενδεχόμενο δόλο με τις έννομες συνέπειες που αυτό συνεπάγεται» καταλήγουν.
Από την πλευρά της πάντως η ιδιοκτήρια του μοιραίου λούνα παρκ, μέσω του δικηγόρου της, απορρίπτει τις αιτιάσεις αυτές που αφορούν στο ηλικιακό όριο χρήσης του παιχνιδιού.