H ανάπτυξη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τις επενδύσεις αλλά και την επανεκκίνηση της αγοράς, δηλαδή την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα στρέφονται στη διαφήμιση, ως «όπλο» για την αναθέρμανση της αγοράς, καθώς το περιβάλλον δείχνει πλέον πιο ευνοϊκό.

Η προσέλκυση πελατών όμως προϋποθέτει φαντασία και δημιουργικές ιδέες, αλλά παράλληλα στρατηγική, προγραμματισμό και οργάνωση. Και οι διαφημιστικές εταιρείες με τη σειρά τους χρειάζονται τους κατάλληλους επαγγελματίες για να επιτύχουν τους στόχους τους για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Το Master in Advertising Communications του Deree – The American College of Greece είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για εκπαιδευμένους επαγγελματίες στον τομέα της διαφήμισης, του marketing και της επικοινωνίας, καθώς γεφυρώνει τις σύγχρονες θεωρητικές γνώσεις με τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτεί η αγορά.

Τα χαρακτηριστικά του μεταπτυχιακού

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Deree – The American College of Greece απευθύνεται σε σπουδαστές που επιθυμούν να εργαστούν στον χώρο της διαφήμισης, καθώς και σε στελέχη marketing/ διαφήμισης που στοχεύουν στην ανέλιξή τους στον χώρο όπου κινούνται ήδη, ενισχύοντας τα εφόδιά τους.

Το Master in Advertising Communications είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό εστιασμένο κατεξοχήν στη διαφήμιση στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε, δε, για να καλύψει το κενό για ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου σπουδές στον τομέα της διαφήμισης, του marketing και της επικοινωνίας που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς σήμερα. Για τον λόγο αυτό, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να ενταχθούν άμεσα στον απαιτητικό χώρο της διαφήμισης, αφού είναι σε θέση να αναπτύξουν στρατηγικές και σχέδια διαφημιστικής καμπάνιας και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματά της, να σχεδιάσουν έρευνες, να παράγουν καινοτόμες ιδέες και να δώσουν λύσεις σε πρακτικά προβλήματα της διαφήμισης, της επικοινωνίας και του marketing.

Τα παραπάνω γίνονται εφικτά δεδομένου ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ακολουθεί ολιστική λογική και παντρεύει τη θεωρία με την πράξη, αλλά και τη δημιουργική (creative) και τη στρατηγική πλευρά (strategic planning) της διαφήμισης. Ο φοιτητής οδηγείται και σε εξειδίκευση, καθώς μπορεί να επιλέξει μία από τις δύο κατευθύνσεις, creative ή strategic planning με αντίστοιχα μαθήματα επιλογής.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες για να διευκολύνονται οι ήδη εργαζόμενοι και έχει διάρκεια 1 έτους εάν η παρακολούθηση είναι full-time ή έως 3 έτη για part-time φοίτηση.  Το πτυχίο μπορεί να αποκτηθεί στη διάρκεια ενός έτους εάν η φοίτηση ξεκινήσει με την έναρξη του προγράμματος (23 Σεπτεμβρίου 2019).

Οι απόφοιτοι του προγράμματος για την πρακτική άσκησή τους μπορούν να επωφεληθούν από το Γραφείο Διασύνδεσης του Deree, το οποίο φημίζεται για τους ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς  του με την αγορά εργασίας.

Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος

Το Deree – The American College of Greece αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία των σπουδών αλλά και για την εξαιρετική επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών του. Έχει μακρά και επιτυχημένη ιστορία στον χώρο του marketing, της διαφήμισης και της επικοινωνίας, ενώ πολλοί απόφοιτοί του απασχολούνται στον κλάδο σε υψηλές θέσεις.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο πρόγραμμα σπουδών υψηλού επιπέδου καθώς και στο γεγονός ότι το Deree – The American College of Greece έχει «επενδύσει» στο δυναμικό του. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από ερευνητές και καθηγητές με μεγάλη εργασιακή πείρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά για το Master in Advertising Communications το διδακτικό προσωπικό περιλαμβάνει επαγγελματίες με προϋπηρεσία σε ελληνικές και διεθνείς διαφημιστικές εταιρείες.

Επιπλέον, το Deree – The American College of Greece φημίζεται για το πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, ύψους 4,7 εκ. ευρώ για το 2019-20, με το οποίο βοηθά τους φοιτητές να ενισχύσουν τις σπουδές τους. Στόχος του προγράμματος υποτροφιών είναι να δοθεί η δυνατότητα σε δυνατά μυαλά να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτατο επίπεδο και με της δεξιότητες που θα αποκτήσουν να έχουν ένα λαμπρό μέλλον οι ίδιοι αλλά και να συμβάλλουν από την καλύτερη δυνατή θέση στην ανάπτυξη της χώρας.

Σταδιοδρομία στη Διαφήμιση και Επικοινωνία

Το Master in Advertising Communications έχει σχεδιαστεί για απόφοιτους από όλους τους κλάδους, καθώς και για επαγγελματίες της επικοινωνίας που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν ή να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους στη διαφήμιση.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε διαφημιστικές εταιρείες, σε μέσα ενημέρωσης, να αναλάβουν την επικοινωνία προσώπων, οργανισμών ή επιχειρήσεων, ή να εργασθούν στο τμήμα marketing εταιρειών. Οι επιλογές απασχόλησης περιλαμβάνουν θέσεις σε εταιρείες που ειδικεύονται στο branding & design, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων στρατηγικών επικοινωνίας, καθώς και στην ψυχαγωγία.

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για το MA in Advertising Communications εδώ.