Καρμπονάρα θαλασσινών

Αντί για αβγά χρησιμοποιούμε αβγοτάραχο.

Προετοιμασία 5′, Μαγείρεμα περίπου 15

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

60 γρ. αβγοτάραχο Μεσολογγίου, σε τρίμμα

40 γρ. λευκός ταραμάς

350 γρ. γάλα

Αλάτι, πιπέρι

Χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι ή λάιμ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

Διαδικασία

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Παράλληλα, σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αβγοτάραχο και τον ταραμά. Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν και ρίχνουμε το γάλα. Οταν αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. Το χτυπάμε ώσπου να γίνει ένας χοντροκομμένος πουρές. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε το σπαγγέτι και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασε (1 – 2 κουτάλες). Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν το μείγμα γίνει καφέ, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τα μακαρόνια για να δώσουμε επιπλέον νοστιμιά. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ ή μούλτι και ανακατεύουμε να πάει σε όλα τα ζυμαρικά. Αν μας φαίνεται ότι είναι πολύ στεγνά, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο του σπαγγέτι.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.