«Νομοταγείς τύποι» (Stand up guys)

EPT2, 23.00

Με δραματουργικό χρόνο μόλις μια μέρα από την ζωή τριών γκάνγκστερ κάποιας ηλικίας (Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν, Αλαν Αρκιν) ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Φίσερ Στίβενς χωρίς -πολλές πολλές φιορτιτούρες μιλά για έννοιες και αξίες ξεχασμένες όπως η ντομπροσύνη, η τήρηση του λόγου και η σημασία της ουσιαστικής φιλίας. Ολα αυτά, που κάποτε ήταν όμορφο να σε χαρακτηρίζουν αλλά σήμερα, ποιός νοιάζεται; Το βέβαιο είναι ότι χάρη στούς τρεις ηθοποιούς της μένεις «κολλημένος» στην οθόνη επί δυο ώρες, την ώρα που ξέρεις ότι στην πραγματικότητα δεν παρακολουθείς κάτι σημαντικό. (ΗΠΑ, 2012, 87’)

«Στιγμιότυπα πολέμου» (Shell shock)

STAR, 23.45

Ο Μαρκ και ο Ντέιβιντ είναι φίλοι και φωτορεπόρτερ, που βρίσκονται σε αποστολή στο Κουρδιστάν. Ο Ντέιβιντ δεν αντέχει άλλο και θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του κοντά στην έγκυο γυναίκα του. Μία εβδομάδα αργότερα, ο Μαρκ επιστρέφει στο σπίτι του, ύστερα από έναν τραυματισμό. Η αργή ανάρρωση του τραυματία και η ασυνήθιστη συμπεριφορά του προκαλούν την ανησυχία της φίλης του, Ελενα. Ο Μαρκ μέρα με τη μέρα «βυθίζεται» και η Ελενα αποφασίζει να ζητήσει από τον παππού της, έναν ισπανό ψυχολόγο, να έρθει στο Δουβλίνο για να τον βοηθήσει. Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Τζέιμι Σάιβς, Παζ Βέγκα, Μπράνκο Τζούρικ. (Ιρλανδία / Ισπανία / Βέλγιο / Γαλλία / Αυστρία, 2009, 88′)

«Φιλιά που σκοτώνουν» (Kiss the girls)

ΣΚΑΙ 01.00

Ο Μόργκαν Φρίμαν ενσαρκώνει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον ειδικό ντετέκτιβ Αλεξ Κρος (ήρωα των μυθιστορημάτων του Τζέιμς Πάτερσον), ο οποίος σε συνεργασία με μια δυναμική γιατρό (Ασλεϊ Τζαντ) προσπαθεί να ανακαλύψει τα ίχνη ενός κατά συρροήν δολοφόνου. Ευπρόσωπο, παρακολουθήσιμο θρίλερ από τον σκηνοθέτη Γκάρι Φλέντερ, δημιουργό  του «Οι ωραίοι δεν πεθαίνουν στο Ντένβερ».

(ΗΠΑ, 1997, 110′)