Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 15’, Αναμονή 2 ώρες

Υλικά (για 4 μερίδες)

6 ώριμες ντομάτες κομμένες στη μέση

3 ροδάκινα κομμένα στη μέση

6 κ.σ. λάδι

4 κ.σ. λευκό κρασί

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

8 κ.σ. κρέμα γάλακτος

4 κ.γ. βασιλικό ψιλοκομμένο

1 φ.τ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

½ πιπεριά καυτερή

400 γρ. τυρί σκληρό κατσικίσιο, τριμμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις ντομάτες και τα ροδάκινα. Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από τον φούρνο και ξεφλουδίζουμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε να γίνουν πολτός.

Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο 2 ώρες και σερβίρουμε σε πιάτα βαθιά. Πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί.