To vima.gr προτείνει για την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ξένη σειρά

Δυναστεία

OPEN, 20.00

H μυθική σειρά των 80s αναβιώνει στην πιο συναρπαστική της εκδοχή. Στο επίκεντρο της νέας «Δυναστείας» βρίσκονται και πάλι οι δύο ισχυρές οικογένειες των Carrington και των Colby, ορκισμένοι ανταγωνιστές που μάχονται για την οικονομική και κοινωνική υπεροχή.

Ελληνική ταινία

«Πεθαμένο λικέρ»

ΕΡΤ2, 23.00

Στην Αθήνα της δεκαετίας του 1950, τρια αδέλφια _δυο δίδυμα αγόρια και ένα κορίτσι_ που έχουν καθιερώσει ένα παιδικό – ερωτικό παιχνίδι, το «πεθαμένο λικέρ» (το ποτό δρα ως αφροδισιακό και επηρεάζει τα συναισθήματά τους) βλέπουν την ζωή τους να ταράσσεται απότομα όταν η μητέρα τους (Μπέτυ Λιβανού) παντρεύεται έναν αριστερό δικηγόρο. Τρυφερή κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Γιάννη Ξανθούλη από τον Γιώργο Καρυπίδη που συνεργάστηκε με τον συγγραφέα στο σενάριο. (1992, 100’)

Ξένες ταινίες

«Τζακ Ράιαν: Η πρώτη αποστολή» (Jack RyanShadow recruit)

ΣΚΑΙ, 01.50

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του «πατέρα» του, συγγραφέα Τομ Κλάνσι, ο πολιτικός αναλυτής της CIA Τζακ Ράιαν, κεντρικός ήρωας των μυθιστορημάτων του πρώτου, επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη αυτή την φορά με την μορφή του Κρις Πάιν, ο οποίος παίρνει την σκυτάλη τον Μπεν Αφλεκ που τον υποδύθηκε στον «Απόλυτο κίνδυνο» (στο παρελθόν τον έχουν υποδυθεί επίσης ο Αλεκ Μπάλντουϊν _«Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» και ο Χάρισον Φορντ _«Παιχνίδια ολέθρου» και «Αμεσος κίνδυνος»). Ως ταινία δράσης είναι καλογυρισμένη αλλά όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία όλων αυτών των ταινιών, η αίσθηση που σου δίνει ο Τζακ Ράιαν είναι ότι χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σκηνοθετεί ο Κένεθ Μπράνα ο οποίος και παίζει μαζί με τους Κέβιν Κόστνερ και Κίρα Νάιτλι. (HΠΑ, 2014, 105’)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.