Φωτιά στην Ελαφόνησο: Οικολογική καταστροφή από παράνομη χωματερή

Μιλώντας στο One Channel ο Γρηγόρης Βάρρας, αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ΤΕΙ Ηπείρου, δήλωσε πως η φωτιά προήλθε από ανεξέλεγκτη χωματερή

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Ελαφόνησο από την πυρκαγιά που κατέκαιγε επί δύο ημέρες το νησί.

Η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη το 25% του νησιού, καίγοντας έκταση μεγαλύτερη των 5.000 στρεμμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ΧΥΤΑ του νησιού, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από την έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μιλώντας στο One Channel ο Γρηγόρης Βάρρας, αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ΤΕΙ Ηπείρου, δήλωσε πως η φωτιά προήλθε από ανεξέλεγκτη χωματερή, ενώ αναφέρθηκε σε έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος το 2014 στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα δέντρα του νησιού, με αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά.

«Μετά την πυρκαγιά θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί η πλατφόρμα έτσι ώστε να γίνει γνωστό ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής και τι ουσιαστικά έχει μείνει από τα δέντρα» πρόσθεσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.