Υλικά (για 2-3 άτομα)
2 φλ. καρπούζι, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 φλ. πεπόνι αργίτικο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μικρό αγγούρι (κατά προτίμηση βιολογικό) με τη φλούδα, παγωμένο, κομμένο σε φέτες και στη συνέχεια σε τεταρτα
1/2 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 φλ. φέτα σκληρή βαρελίσια, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. κάπαρη
5-6 φέτες λούζα Τήνου ή λούτζα Ευρυτανίας. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με προσούτο.
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός από ένα λεμόνι
θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
Κόβουμε τα φρούτα σε κύβους και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο χωριστά σε δύο σουρωτήρια μέσα σε δυο βαθειά πιάτα. Ετσι θα σουρώσουν τα υγρά τους και δεν θα χαλάσουν τη σαλάτα μας. Τα παγώνουμε καλά – αυτό είναι και το μυστικό!
Οταν πρόκειται να σερβίρουμε, τα βγάζουμε από το ψυγείο, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.