Καρπάτσιο μοσχαριού

Με λίγο αλάτι και λεμόνι και χωρίς καθόλου μαγείρεμα το εκ Βενετίας ορμώμενο, ιδανικό για πρώτο πιάτο, έδεσμα.

Προετοιμασία 15΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

350 γρ. καλής ποιότητας μοσχάρι κιλότο (γίνεται και με φιλέτο), καλά πλυμένο και καθαρισμένο

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Χυμός από 1 λεμόνι + μερικές λεπτές φέτες για το σερβίρισμα

2 κ.γ. κάπαρη

Φλοίδες αρσενικού Νάξου, πεκορίνο ή παρμεζάνας, για το σερβίρισμα

Φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας, για το σερβίρισμα

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το κρέας σε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το κρέας στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, ώστε να σκληρύνει και να μπορέσουμε να το κόψουμε πιο εύκολα σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά, ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει.
  2. Το βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα μεμβράνης και το χτυπάμε με το ειδικό ξύλο ή με ένα γουδοχέρι, να γίνει πολύ λεπτό (προσοχή να μην το διαλύσουμε).
  3. Βγάζουμε τις μεμβράνες και το βάζουμε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα.
  4. Αλατίζουμε.
  5. Προσθέτουμε το λεμόνι. Με το αλάτι και το λεμόνι «ψήνεται» το κρέας.
  6. Βάζουμε από πάνω μερικά φύλλα ρόκας.
  7. Προσθέτουμε την κάπαρη
  8. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  9. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
  10. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με λεπτές φέτες λεμονιού.
  11. Σερβίρουμε με φλοίδες τυριού που ρίχνουμε από πάνω.
  12. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.