Τέσσερα «αγκάθια» για την επόμενη μέρα της ΔΕΗ

Ασφυκτικά πιέζει ο χρόνος για τη ΔΕΗ και μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έχει θέσει ως πρώτο κρίσιμο σταθμό στην απόπειρα διάσωσής της την 24η Σεπτεμβρίου.

Τότε ο ορκωτός λογιστής της εταιρείας, η Ernst & Young, θα δημοσιοποιήσει την έκθεσή του για την οικονομική της κατάσταση και τις προοπτικές βιωσιμότητάς της. Το πόρισμα της EY θα συνοδεύει τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ότι η δημόσια επιχείρηση χρειάζεται επειγόντως 750 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητάς της προκειμένου να σταματήσει, βραχυπρόθεσμα, η πτωτική της τροχιά.

Η εξυγίανση και η επαναφορά της δημόσιας εταιρείας, όμως, έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Και τα μέτρα που θα υλοποιηθούν, υπό τον νέο διοικητή της Γιώργο Στάσση, προϋποθέτουν την εκπόνηση νέου ή την επικαιροποίηση του υπάρχοντος επιχειρησιακού της σχεδίου και επιπροσθέτως περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση μέρους της θυγατρικής της ΔΕΗ, του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

-Πώς θα αντιμετωπιστεί το βουνό των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ρεύματος ύψους 2,7 δισ. ευρώ;

-Ποιες παλιές λιγνιτικές μονάδες θα κλείσει καθώς συμφέρει περισσότερο από το να λειτουργούν;

-Με τι θα αντικατασταθεί το μέτρο των ΝΟΜΕ (δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος) προκειμένου να ανοίξει η αγορά ρεύματος;

Διαβάστε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.