Μάχες οπισθοφυλακών

Στην πρώτη μετεκλογική σύγκρουση στη Βουλή, με αντεστραμμένους τους ρόλους, οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας ύψωσαν τους τόνους

Στην πρώτη μετεκλογική σύγκρουση στη Βουλή, με αντεστραμμένους τους ρόλους, οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας ύψωσαν τους τόνους, επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο, απηύθυναν βαρύτατες κατηγορίες για υποκρισία και λαϊκισμό, για να εξαντληθούν εντέλει στις αντιθέσεις για τα πρόσωπα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Για τις προσωπικές επιλογές των δύο πρωταγωνιστών εντέλει και για τίποτε άλλο.

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει μάχη οπισθοφυλακών, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο αυτή που έδωσε ο κ. Τσίπρας, την οποία αναγκαστικά παρακολούθησε και ο κ. Μητσοτάκης..

Η ουσία του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, για την  οργάνωση δηλαδή της κυβέρνησης και τον τρόπο παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, ελάχιστα δυστυχώς απασχόλησαν τους αντιμαχόμενους.

Ωστόσο , ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, η επερχόμενη αλλαγή φαντάζει κεφαλαιώδης, αν αναλογιστεί κανείς πόσες δυστυχείς εμπειρίες έχει ο ελληνικός λαός από κυβερνήσεις που ανήλθαν στην εξουσία  και δεν ήξεραν τι να την κάνουν.

Ακόμη και οι λαοφιλέστερες και εκείνες που ανεδείχθησαν εν μέσω σκληρών αγώνων, προδόθηκαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ακριβώς επειδή οι ηγεσίες τους δεν διέθεταν μέθοδο εργασίας, ούτε φρόντισαν να λάβουν τις ελάχιστες πρόνοιες προκειμένου να υποστηρίξουν συστηματικά και οργανωμένα το κυβερνητικό έργο.

Η απουσία ολοκληρωμένων συστημάτων διοίκησης και διακυβέρνησης της χώρας συνιστά σοβαρό διαρθρωτικό και θεσμικό έλλειμμα, υποτιμά τη θέληση του ελληνικού λαού και εντέλει προσβάλλει τους κόπους και τις θυσίες που αγόγγυστα ανέλαβε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η επαγγελματική τύχη του ενός και του άλλου, παρά της πατρίδας το μέλλον, της κοινωνίας η ανόρθωση και η καλυτέρευση της ζωής των πολιτών.

Ολα τα άλλα έπονται, είναι δευτερότριτα και εν πολλοίς μικρά και ασήμαντα, ουδένα κινητοποιούν και ουδένα συγκινούν.

Στην εποχή μας δεν ταιριάζουν μάχες οπισθοφυλακών, παρά αγώνες προόδου και ευημερίας.

Αυτούς καλούνται να υπηρετήσουν και σε αυτούς οφείλουν να αφοσιωθούν οι πολιτικοί μας ηγέτες, σε τούτους τους τόσο άγονους καιρούς.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.