Το vima.gr προτείνει για την Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019

ταινίες

Αμέλια

Open: 22.00

Δραματική ταινία του 2009, σε σκηνοθεσία Μίρα Νέιρ. Η σκηνοθέτης μεταφέρει στον κινηματογράφο την ιστορία της Αμέλια Ερχαρτ, της θρυλικής Αμερικανίδας πιλότου που εξαφανίστηκε το 1937, καθώς πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, σε μια προσπάθεια να κάνει τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο. Την Ερχαρτ υποδύεται η βραβευμένη με δύο όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ. Μαζί της οι Γιούαν Μακ. Γκρέγκορ και Ρίτσαρντ Γκιρ.

Μαζί σου για πάντα

ΕΡΤ2: 17.45

Αισθηματικό δράμα του 1966. Ο μηχανολόγος Αλέξης Φιλίππου είναι αρραβωνιασμένος με την ιδιοκτήτρια (Σάσα Καζελη) του εργοστασίου στο οποίο δουλεύει. Η Μιράντα είναι κόρη της πλούσιας οικογένειας των Χατζηγιάννηδων, στα κτήματα της οποίας δούλευε ως επιστάτης ο πατέρας του Αλέξη. Η Μιράντα και ο Αλέξης έκαναν παρέα από παιδιά και ενώ εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του, εκείνος την αγαπούσε σαν αδελφή του. Η Μιράντα τώρα είναι άρρωστη και σύντομα πρόκειται να πεθάνει. Όταν η μητέρα της Μιράντας ζητά από τον Αλέξη να παραστήσει ότι αγαπά την κόρη της, ο Αλέξης δέχεται. Όμως η αρραβωνιαστικιά του ανακαλύπτει τη διπλή ζωή του και την αποκαλύπτει στην άρρωστη κοπέλα, η οποία καταλήγει στο νοσοκομείο… Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος. Παίζουν: Κάκια Αναλυτή, Ερρίκος Μπριόλας, Αθηνά Μιχαηλίδου, Γιώργος Νέζος, Μάνος Κατράκης, Τασσώ Καββαδία, Σάσα Καζέλη, Γοργώ Χρέλια, Λαυρέντης Διανέλλος, Τάκης Μηλιάδης, Λίνα Οικονομίδου, Εύα Ευαγγελίδου, Καίτη Θεοχάρη.
Μαίρη και Μάρθα
 
Star: 02.00
Αμερικανο-αγγλική ταινία του 2013, σε σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις, με τους Μπρέντα Μπλέθιν, Χίλαρι Σουόνκ, Τζέιμς Γουντς. Η Μαίρη είναι μια αστή στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και η Μάρθα μια μικροαστή στο Λονδίνο. Οι ζωές τους διασταυρώνονται στην Αφρική και, όταν οι μονάκριβοι γιοι τους αρρωσταίνουν και πεθαίνουν από ελονοσία, εκείνες δημιουργούν μια δυνατή φιλία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.