Τηλεοπτικές επιλογές για την Κυριακή 4 Αυγούστου

ταινίες

«Αχ αυτή η γυναίκα μου» Alpha, 15.50

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και η Σαπφώ Νοταρά στην κλασική κωμωδία των Τσιφόρου – Βασιλειάδη. Ο Δημήτρης, υπάλληλος στο γραφείο που διευθύνει ο Χαρίλαος, εποφθαλμιά τη χηρεύσασα θέση του υποδιευθυντή και στην προσπάθειά του να καλοπιάσει τον διευθυντή του τον καλεί στο σπίτι να φάει λαγό στιφάδο, δήθεν από τα χεράκια της γυναίκας του Νίνας. Για κακή του τύχη, όμως, ο Χαρίλαος την ώρα που πηγαίνει στο γεύμα συναντά τη Νίνα και χωρίς να γνωρίζονται τσακώνονται, χρησιμοποιώντας πολύ χοντρά λόγια ο ένας για τον άλλον.

«Στουρνάρα 288» ΕΡΤ1, 19.30

Η κλασική ταινία του 1959 σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Ορέστη Μακρή, Ντίνο Ηλιόπουλο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Σοφία Βέμπο και πολλούς ακόμη ηθοποιούς. Μέσα από την αφήγηση-ματιά ενός ενοίκου (Ντίνος Ηλιόπουλος) μιας πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρα 288 βλέπουμε τις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων που κατοικούν στη μεγαλούπολη, τα προβλήματά τους, τις κωμικές καταστάσεις, τα ευτράπελα και τους έρωτές τους. Μια σειρά από μικρές ιστορίες, με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, πλαισιώνουν την κεντρική ιστορία της ανιψιάς του θυρωρού που είναι ερωτευμένη με τον κακομαθημένο γιο του ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας.

 

«Μόλις χώρισα» Star, 21.00

Ελληνική κωμωδία του 2007, με τους Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, Μαρία Λεκάκη κ.ά. Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο» δεν είχε καμία καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Ετσι ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.