Ταινίες

«Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ» Star, 16.30

Η… αεικίνητη χορογραφία του Τζάκι Τσαν και οι επιληπτικές… ατάκες του Κρις Τάκερ σε μια απολαυστική αστυνομική περιπέτεια. Στυλιζαρισμένες σκηνές ξέφρενης δράσης, ντελιριακές καταδιώξεις και ο σύγχρονος αμερικανικός διασκεδαστικός κινηματογράφος στην παράδοση των ταινιών «48 ώρες» και «Φονικό όπλο». Ο κινέζος αστυνομικός ντετέκτιβ Λι ταξιδεύει στο Λος Αντζελες. Η κόρη κρατικού αξιωματούχου της Κίνας έχει πέσει στα χέρια μιας σπείρας αδίστακτων κακοποιών. Πρέπει να βρεθεί ζωντανή με κάθε θυσία. Το FΒΙ διατάζει τον πράκτορα Τζέιμς Κάρτερ να γίνει ο άνθρωπος-σκιά του Λι. Οι δύο πράκτορες θα αναγκαστούν να συνεργαστούν. Η μοίρα τούς επιφυλάσσει να κινδυνέψουν μαζί, να ριχτούν στις φλόγες της περιπέτειας, να γίνουν για πάντα φίλοι… Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Κρις Τάκερ, Κρις Πεν, Ελίζαμπεθ Πένα, Τομ Γουίλκινσον.

«Το τεμπελόσκυλο» Open, 20.00

Ο Πολύδωρος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας επαγγελματίας τεμπέλης, ο οποίος ξαφνικά αρχίζει να εργάζεται ως εισπράκτορας χρεών, για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργάζεται και ο αδερφός του (Νίκος Βασταρδής). Η Μπούμπη (Μαίρη Χρονοπούλου), κόρη του αφεντικού, εντυπωσιάζεται από τον εργατικό νέο και τον ερωτεύεται. Ο Πολύδωρος θα ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει ο προϊστάμενός του, τελικά θα πάρει τη θέση του και θα αρραβωνιαστεί τηΝ Μπούμπη. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1963-1964 και έκοψε 233.360 εισιτήρια. Ηρθε στη 15η θέση σε 92 ταινίες. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου «Τεμπέλης με καριέρα».

Ψυχαγωγία

«Στην υγειά μας, ρε παιδιά» (Ε) ΣΚΑΪ, 20.50

Σε επανάληψη το αφιέρωμα της εκπομπής στον Στράτο Διονυσίου. Ενα βράδυ αυθεντικού λαϊκού γλεντιού, όπου δεν μπορούν να λείπουν οι φίλοι και συνεργάτες του αξέχαστου ερμηνευτή: οι συνθέτες Τάκης Μουσαφίρης, Τάκης Σούκας και Θανάσης Πολυκανδριώτης. Οι μεγάλοι δημιουργοί θυμούνται και περιγράφουν τις ιστορίες του Στράτου όπως εκείνοι τις έχουν βιώσει και τραγουδούν τα αγαπημένα τραγούδια του. Τις μεγάλες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου τραγουδούν επίσης ο Κώστας Καραφώτης, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Γιάννης Ξανθόπουλος και η Αγνή Καλουμένου. Στο στούντιο οι ηθοποιοί Χρύσα Ρώπα, Γιώργος Παρτσαλάκης, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Πηλιχού και Στέλιος Κρητικός.