Ταινίες

«Λαός και Κολωνάκι» ΕΡΤ1, 19.15

Ο Κώστας Χατζηχρήστος πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη παραγωγής 1959. Ενας ιδιοκτήτης γαλακτοπωλείου στο Κολωνάκι, ο Κώστας, είναι ερωτευμένος τρελά με μια όμορφη και τροφαντή αριστοκράτισσα, την Ντέντη, η οποία όμως τον αντιμετωπίζει σαν παρακατιανό. Ο Κώστας είναι επίσης μανιώδης παίκτης του ΠΡΟ-ΠΟ, και κάποια μέρα η τύχη του χαμογελάει για τα καλά, κάνοντάς τον πλούσιο. Από τότε αρχίζει τα σούρτα-φέρτα, μπλέκεται με την καλή κοινωνία, γεύεται τη μεγάλη ζωή, για να ανακαλύψει τελικά ότι η κοπέλα που τον αγαπά, η μόνη άλλωστε που του αξίζει, βρισκόταν πάντα δίπλα του, αλλά εκείνος δεν της έδινε προσοχή. Παίζουν ακόμη: Κάκια Αναλυτή, Ρίκα Διαλυνά, Κώστας Κακκαβάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Σταύρος Ξενίδης κ.ά.

 

«Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Προσωπική εκδίκηση» ΕΡΤ2, 22.30

Ο πράκτορας της CIA Φέλιξ Λάιτερ κατορθώνει να εξαρθρώσει ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών, στέλνοντας στη φυλακή τον «βαρόνο» Φραντζ Σάντσεζ. Οταν όμως ο τελευταίος δραπετεύει από τη φυλακή, σκοτώνει τη γυναίκα του Λάιτερ και τραυματίζει σοβαρά τον ίδιο. Ο πράκτορας 007 προκαλεί τους ανωτέρους του και αναλαμβάνει δράση χωρίς την περίφημη «άδεια να σκοτώνει». Αυτή τη φορά δεν θα αγωνιστεί για την πατρίδα του ή τη Δικαιοσύνη. Σκοπός του είναι να πάρει εκδίκηση για τον συνάδελφο και φίλο του Φέλιξ. Ο Τίμοθι Ντάλτον, για δεύτερη και τελευταία φορά, υποδύεται τον γοητευτικό βρετανό πράκτορα της MI6. Σκηνοθεσία: Τζον Γκλεν.

«Η Ενατη Πύλη» ΣΚΑΪ, 00.50

Ο Ντιν Κόρσο, εκτιμητής και έμπορος σπάνιων βιβλίων, αναλαμβάνει να διαπιστώσει για λογαριασμό ενός φίλου τη γνησιότητα ενός πολύ ιδιαίτερου αντικειμένου. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά τρία σωζόμενα αντίτυπα ενός βιβλίου του 17ου αιώνα, με τίτλο «Οι Εννέα Πύλες». Ο Ντιν ξεκινά ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συγκρίνει το δικό του αντίτυπο με τα άλλα δύο που βρίσκονται εκεί, κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές. Μετά τη γνωριμία του με όλα σχεδόν τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα που είχαν κάποτε στην κατοχή τους τα βιβλία, αρχίζει να πλησιάζει στο μυστικό που συνδέει και τα τρία σωζόμενα αντίτυπα. Τότε όμως αρχίζουν και οι μυστηριώδεις απειλές κατά της ζωής του. Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Φρανκ Λαντζέλα, Λένα Ολιν, Τζακ Τέιλορ, Εμανουέλ Σενιέ.