Ταινίες

«Ο λύκος της Wall Street» Star, 23.15

Εκατομμυριούχος στα 26. Κατάδικος στα 36. Η αληθινή ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, ενός χρηματιστή από το Λονγκ Αϊλαντ ο οποίος εξέτισε 20 μήνες στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια μαζική υπόθεση απάτης τίτλων το 1990, που τον ενέπλεξε στην εκτεταμένη διαφθορά της Wall Street και στον εταιρικό τραπεζικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης της μαφίας. Η δραματική άνοδος και πτώση του στη Γουόλ Στριτ, που συνόδευσε την ταραχώδη ζωή του με τα ατελείωτα πάρτι, τις καταχρήσεις και τη διαφθορά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με Οσκαρ Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Οσκαρ (Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας, Σκηνοθεσίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Ταινίας). Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο τιμήθηκε με «Χρυσή Σφαίρα» για την ερμηνεία του.

«Ο θρύλος ενός ιππότη» ΣΚΑΪ, 21.50

Τρεις νεαροί ιπποκόμοι βρίσκουν τον άρχοντα που υπηρετούν νεκρό, λίγο πριν τους προκαθορισμένους αγώνες μονομαχίας. Ο ένας από αυτούς αποφασίζει να πάρει τη θέση του και να συμμετάσχει εκείνος στο μεγαλύτερο τουρνουά μονομαχιών της Αγγλίας, διεκδικώντας εκτός από το τρόπαιο και την καρδιά της νεαρής αρχόντισσας. Πρωταγωνιστούν: Χιθ Λέτζερ, Πολ Μπέτανι, Σάνεν Σόσαμον, Λόρα Φρέιζερ, Ντέιβιντ Σνάιντερ.

Ντοκιμαντέρ

«Ο λόγος της γραφής» Βουλή TV, 18.00

Σειρά ντοκιμαντέρ για το βιβλίο και την ανάγνωση, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διαχρονικό λογοτεχνικό αρχείο ελλήνων πεζογράφων και ποιητών. Στο επεισόδιο της Πέμπτης: Παντελής Μπουκάλας.