ταινιες

«THE IMPOSSIBLE» STAR, 21.00

Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά, φτάνουν στην Ταϊλάνδη για να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον τροπικό παράδεισο με τις εξωτικές παραλίες. Την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου και ενώ η οικογένεια απολαμβάνει ένα ηλιόλουστο πρωινό ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, ένας τρομακτικός θόρυβος αναδύεται από τα έγκατα της γης και διαταράσσει την ηρεμία τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας γιγαντιαίος υδάτινος τοίχος θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, θα χωρίσει τα μέλη της οικογένειας δημιουργώντας έναν Γολγοθά για χιλιάδες ανυποψίαστους ανθρώπους!

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα σκηνοθετεί μια συγκλονιστική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από το φονικό τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου 2004, που προκάλεσε περισσότερους από 5.000 θανάτους, πάνω από 2.800 αγνοούμενους και άφησε πίσω 1.480 ορφανά παιδιά, στα πρώτα πέντε λεπτά της μεγαλύτερης φυσικής καταστροφής της σύγχρονης ιστορίας.

«Η κυρία δήμαρχος» ΕΡΤ1, 19.15

Η Ασπασία Ζορμπαλά και ο Ανάργυρος Προκόπης, δύο ταβερνιάρηδες που κάθε άλλο παρά φιλικές σχέσεις έχουν, αποφασίζουν να βάλουν υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου. Ο έρωτας όμως που γεννιέται ανάμεσα στα παιδιά τους θα φέρει τα πάνω κάτω, καθώς οι δύο νέοι σκαρφίζονται τα πάντα για να μονοιάσουν οι γονείς τους. Κλασική κωμωδία του 1960, με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τον Βασίλη Αυλωνίτη, σε σκηνοθεσία Ροβήρου Μανθούλη.