Ξένες ταινίες

«Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» (Harry Potter and the Philosopher’s Stone), STAR, 21:00

Η πρώτη από τις δημοφιλείς νουβέλες της Τζόαν Ρόουλινγκ με ήρωα τον μικρό Χάρι Πότερ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Κρις Κολόμπους. Ενα παραμυθένιο έπος-ύμνος στη δύναμη της παιδικής φαντασίας αλλά και της ανθρώπινης θέλησης, με απαράμιλλα οπτικά εφέ, φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και τεράστια απήχηση στο κινηματογραφόφιλο κοινό όλου του κόσμου. Τo κόστος παραγωγής έφτασε τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Στον ρόλο του μικρού μάγου ο Ντάνιελ Ράντκλιφ. Απολαυστικό και το υπόλοιπο καστ, που απαρτίζεται από ένα επιτελείο χαρισματικών ηθοποιών με επικεφαλής την Εμα Γουάτσον, τον Ρούπερτ Γκριντ, τη Μάγκι Σμιθ και τον αξέχαστο Ρίτσαρντ Χάρις. (ΗΠΑ, 2001, 139′)

«Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι» (Mafia only kills in summer/La Μafia uccide solo d’ estate), ΕΡΤ2, 22:00

Το Παλέρμο στο οποίο μεγάλωσε είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη Μαφία τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης, της Φλόρα, και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία, ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, ύστερα από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία και όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο. (Ιταλία, 2013, 90′)

«Miss με το ζόρι 2» (Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous) Alpha, 23:00

Η Γκρέισι Χαρτ – η μασκότ του FBI ως καλλονή πράκτορας που έσωσε τον θεσμό των καλλιστείων από τρομοκρατική επίθεση – καλείται τώρα να σώσει την καλύτερή της φίλη, νικήτρια των καλλιστείων, και τον παρουσιαστή της διοργάνωσης που έπεσαν θύματα απαγωγής. (ΗΠΑ, 2005, 116′)