Προετοιμασία 10′, Αναμονή 1 νύχτα
Υλικά (για 2 μερίδες)
100 γρ. μπανάνα καθαρισμένη από τη φλούδα
200 γρ. ροδάκινο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μέλι
6-8 φρέσκα φύλλα δυόσμου
Για γαρνίρισμα
8-10 φέτες ροδάκινου, λεπτοκομμένες
1 κ.γ. σπασμένος λιναρόσπορος
2 κ.γ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
Φυλλαράκια δυόσμου
Κόβουμε από το προηγούμενο βράδυ τα 200 γρ. μπανάνα σε φέτες, τις κλείνουμε αεροστεγώς σε ένα σκεύος και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνουμε με το κομμένο ροδάκινο.
Το επόμενο πρωί βάζουμε πρώτα την παγωμένη μπανάνα σε ένα καλό μπλέντερ ή μούλτι και τη χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε το ροδάκινο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και τον δυόσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσει λεία και πηχτή υφή. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με ροδάκινο, λιναρόσπορο, φιλέ αμυγδάλου και δυόσμο.