Ξένες ταινίες

«Batman V Superman: η αυγή της δικαιοσύνης» (Batman V Superman: dawn of justice), Star, 21:00

Με τον φόβο ότι οι ενέργειες ενός σούπερ ήρωα, που φέρεται σαν θεός, μένουν ανεξέλεγκτες, ο τρομερός και πανίσχυρος ήρωας-τιμωρός της Gotham City αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον σύγχρονο σωτήρα της Metropolis, ενώ ο κόσμος προσπαθεί να ανακαλύψει το είδος του ήρωα που χρειάζεται πραγματικά. Ενώ λοιπόν οι Μπάτμαν και Σούπερμαν βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή γρήγορα ανακύπτει, θέτοντας την ανθρωπότητα στον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει γνωρίσει ποτέ. (ΗΠΑ, 2016, 138′)

«The Matrix revolution», OPEN, 22:00

Ο Νίο νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και για τις δυνάμεις του. Εχει εξελιχθεί σε έναν υπεράνθρωπο ο οποίος μπορεί πλέον να διακρίνει την ταυτότητα των ανθρώπων και των αντικειμένων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μάχονται να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο καταφέρνουν να ξεφύγουν από το τεχνητό περιβάλλον του Matrix. Οι μηχανές, προκειμένου να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, εισβάλλουν στη Ζάιον, την πόλη που αποτελεί το κέντρο της ανθρώπινης αντίστασης, την τελευταία πραγματική πόλη. (ΗΠΑ, 2003, 129′)

«Φεύγω» (Partir/Leaving), ΕΡΤ2, 23:00

Η Σουζάν, σαραντάρα, παντρεμένη με έναν χειρουργό και μητέρα δύο παιδιών, διάγει μια αδιατάρακτη αστική οικογενειακή ζωή σε μια πόλη της Νότιας Γαλλίας. Η έντονη έλξη που νιώθει ξαφνικά για έναν εργάτη που ήρθε για δουλειές στο σπίτι, θα φέρει τα πάνω κάτω στην ισορροπία και την άνεση της ζωής της. Με το «Φεύγω», η Κατρίν Κορσινί πέτυχε μια απλή ταινία με έναν σκοτεινό λυρισμό, μια τραγωδία μινιατούρα, που μοιάζει να πηγαίνει κατευθείαν στο αναπόφευκτο. (Γαλλία, 2009, 85′)