Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Τάσος Τζήκας το γεγονός ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πέντε εμβληματικά έργα που αφορούν τη χώρα και ένα από αυτά είναι η ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ».
Ο ίδιος επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «η Θεσσαλονίκη χρειάζεται την ανάπλαση, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο» και τόνισε: «το χωρικό σχέδιο που έχουμε υποβάλλει το 2018 αλλά το δουλεύουμε από το ΄13 που έγινε η ενοποίηση των δύο εταιρειών, ουσιαστικά προτείνει ένα νέο εκθεσιακό κέντρο στο κέντρο της πόλης, όπου στο μισό οικόπεδο των 165 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί ένα εμβληματικό και βιοκλιματικό εκθεσιακό κέντρο και το υπόλοιπο 50% θα δοθεί για χρήση στην πόλη. Για το χωρικό σχέδιο που έχουμε καταθέσει έχει τελειώσει η διαβούλευση και περιμένουμε την τελική έγκριση».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, «η πόλη, για να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου, χρειάζεται ένα νέο εκθεσιακό κέντρο».
«Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με τα συναρμόδια υπουργεία πολύ καλά και έχουμε την υποστήριξη όλων των φορέων της πόλης, της Περιφέρειας και του Δήμου. Υπάρχει διακομματική υποστήριξη σε αυτό το project που ενώνει την πόλη. Είναι σημαντικό μέσα στο 2020 να δρομολογηθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Ελπίζουμε ότι το 2026, όπως έχουμε προγραμματίσει, στα 100 χρόνια της ΔΕΘ θα εγκαινιάσουμε το νέο εκθεσιακό» πρόσθεσε ο κ. Τζήκας.
Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης έκοψε μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη
Στο θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ αναφέρεται με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τις σχετικές επισημάνσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
«Προγραμματικές δηλώσεις 2019. Ο κος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Ανάπλαση της ΔΕΘ, που ήδη έχουμε ξεκινήσει και εγκρίνει με απόδοση Πάρκου στο κέντρο της πόλης μετά από εκτενή δημόσια διαβούλευση, ενώ «έκοψε» τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που έχουμε ξεκινήσει: το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, την ανάπλαση στο παράκτιο μέτωπο, τον φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου κλπ» επισημαίνει.
Αναφέρει επίσης ότι δεν γίνεται «κουβέντα για γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη» ενώ προσθέτει: «Δυστυχώς όλα αυτά αποδεικνύουν μια μεγάλη υποβάθμιση και υποτίμηση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας από τη νέα Κυβέρνηση».