Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και μοιραία οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τζόκοβιτς έκανε πρώτος μίνι μπρέικ (3-1), αλλά ο Ελβετός έφερε τα πάνω κάτω και προηγήθηκε με 5-3. Ο Νόλε, όμως, δεν πανικοβλήθηκε. Ισοφάρισε σε 5-5 και λίγο αργότερα με δύο ακόμα πόντους έκανε το 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Φέντερερ κυριάρχησε απόλυτα και με τρία μπρέικ έκανε το 6-1, ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Ο Ελβετός είχε 3/3 μπρέικ πόιντ, με το σετ να διαρκεί μόλις 25 λεπτά!

Στο τρίτο σετ είχαμε μια επανάληψη του πρώτου. Ο «Ροτζέλιο» κρατούσε πιο εύκολα τα γκέιμ που σέρβιρε, σε αντίθεση με τον Σέρβο που… αγκομαχούσε. Παρόλα αυτά ο Φέντερερ δεν κατάφερε να κάνει το μπρέικ που έψαχνε, με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί και πάλι ο Νόβακ βγήκε νικητής. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-4 έκανε το 2-1 και όλα έδειχναν ότι θα φτάσει σχετικά εύκολα στον τίτλο.

Wimbledon

@Wimbledon

All square. Into a third set tie-break we go…

269 people are talking about this

Ο Ρότζερ, ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει. Ο Φέντερερ με μπρέικ έκανε το 3-2 και λίγο αργότερα με νέο μπρέικ το 5-2. Ο Τζόκοβιτς με δύο σερί γκέιμ μείωσε σε 5-4, αλλά το σετ είχε ήδη πάει προς την πλευρά του Ελβετού. Το 6-4 έγινε με ευκολία και το ματς οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ.

Στο τελευταίο σετ του επικού τελικού ο Φέντερερ βρήκε πρώτος το μπρέικ, που έψαχνε και προηγήθηκε με 8-7, δείχνοντας έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής. Σηκώθηκε από την καρέκλα του, προηγήθηκε στο σερβίς του με 40-15, αλλά δεν κατάφερε να το κλείσει. Ο Τζόκοβιτς με συνεχόμενους πόντους έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 8-8.

Οι δύο τενίστες συνέχισαν την επική μάχη και μετά το 12-12 οδηγηθήκαμε σε τάι μπρέικ. Ένα ακόμα τάι μπρέικ, μια ακόμα κερδισμένη μάχη για τον Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος όπως και στα δύο προηγούμενα κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ρότζερ και με 7-3 κατέκτησε το τρόπαιο.

Wimbledon

@Wimbledon

A match for the ages…

The moment @DjokerNole retained his crown to become champion for a fifth time after a historic men’s singles final

4,800 people are talking about this
Wimbledon

@Wimbledon

Back-to-back fantastic | @DjokerNole

986 people are talking about this
Wimbledon

@Wimbledon

2011
2014
2015
2018
2019 | @DjokerNole

3,120 people are talking about this