Ξένες ταινίες

«Ψάχνοντας τον Νέµο» (Finding Nemo)

ΑLPHA, 21.00

Οι περιπέτειες ενός τροπικού ψαριού να βρει τον χαμένο γιο του στη μακρινή Αυστραλία. Αξεπέραστα κινούμενα σχέδια της εταιρείας Pixar, σκηνοθετημένα από τον Αντριου Στάντον («WALL-E»). Απέσπασαν το Οσκαρ καλύτερων κινουμένων σχεδίων και ήταν επίσης υποψήφια σε τρεις ακόμη κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες και σεναρίου. Φωνές μεταγλώττισης: Θοδωρής Αθερίδης, Ντίνος Σούτης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης. (HΠΑ, 2003, 106′)

«Ασκήσεις ηρεµίας » (Anger management) OPEN, 22.00

Ενας από τους πιο πολύπλευρους αμερικανούς ηθοποιούς, ο Τζακ Νίκολσον, και ένας κωμικός που έχει παίξει σε αρκετές σάχλες, o Ανταμ Σάντλερ, συναντώνται στην κωμωδία του Πίτερ Σίγκαλ που «θυμάται» την επιτυχία του «Ανάλυσέ το»: ο Νίκολσον υψώνει τα φρύδια του τόσο ώστε να μας θυμίσει μια διασταύρωση από «Καλύτερα δεν γίνεται» και «Φωλιά του κούκου» έχοντας αναλάβει τη θεραπεία «καταπολέμησης θυμού» του Σάντλερ, που αποδεικνύεται – το μίνιμουμ – επαρκής. (ΗΠΑ, 2003, 103′)

«Ραντεβού στα κλεφτά» (Man up)

ΑΝΤ1, 23.30

Μια 34χρονη εργένισσα, η Νάνσι, αναρρώνει μετά από ένα ακόμα μεθύσι με φίλους, καθώς ταξιδεύει από τη μία άκρη του Λονδίνου στην άλλη για να βρεθεί σε ακόμα μία επέτειο των γονιών της. Τότε, θα πέσει πάνω σε έναν 40χρονο διαζευγμένο

άντρα, τον Τζακ, που θα την περάσει για την 24χρονη που περίμενε για τυφλό ραντεβού. Η Νάνσι αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι, και θα καταλήξει να μοιραστεί με τον Τζακ ένα απίθανο ταξίδι, το οποίο κανείς από τους δύο δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. (ΗΠΑ, 2015, 84′)