Τι αποκάλυψε ο Ζάεφ στους ρώσους φαρσέρ για «ανταλλάγματα» Τσίπρα

Όσα ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ για τον Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ένας εκ των δύο Ρώσων φαρσέρ που στο τελευταίο τους «χτύπημα» έπεισαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων ότι συνομιλεί με τον Ποροσένκο και τον Στόλτενμπεργκ

Δύο Ρώσοι φαρσέρ, γνωστοί για τις τηλεφωνικές «πλάκες» τους, παγίδευσαν τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στις συζητήσεις τους ακούγεται πρόθυμος να δωροδοκήσει το Φανάρι, ενώ κατηγορεί τη Μόσχα ότι έχει κατασκόπους στα Βαλκάνια.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησε συγγνώμη, αλλά απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί όπως ζητά η αντιπολίτευση.

Ο ίδιος κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης μετά τη διαδικτυακή μετάδοση των σχολίων που έκανε στις τρεις τηλεφωνικές συζητήσεις που είχε μεταξύ Αυγούστου 2018 και Απριλίου 2019, στις οποίες νόμιζε ότι συνομιλούσε με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτεμπεργκ.

Στην πραγματικότητα όμως συνομιλούσε, χωρίς να το γνωρίζει, με τους ρώσους κωμικούς Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ ή Βόβαν και Αλεξέι Στολιάροφ ή Λέξους.

Στις συνομιλίες με τον Ζάεφ που οι ρώσοι φαρσέρ έδωσαν στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός από τα Σκόπια ακούγεται να συμφωνεί με όσα του αφηγείται ο «Ποροσένκο» σχετικά με τον τρόπο που επιστήμονες εξακρίβωσαν τη «συγγένειά» του με τον Μέγα Αλέξανδρο!

Σε άλλη ηχογράφηση, ο Ζάεφ ακούγεται να συμφωνεί να δωροδοκήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να επιλυθεί το ζήτημα με την αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ενας εκ των δύο φαρσέρ, ο ρώσος «Λέξους» μίλησε στο Sputnik για το τελευταίο «χτύπημά» τους με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, αποκαλύπτοντας μάλιστα τι είπε ο Ζάεφ για τον Αλέξη Τσίπρα.

Πώς μία κλήση εξελίχθηκε σε φιλική συνομιλία

Όπως λέει, «μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας (μέσα) σε έναν χρόνο, νομίζω, τουλάχιστον πέντε φορές. Λοιπόν, αυτές ήταν κλήσεις της μίας φοράς. Όταν ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε μαζί του, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μόνο ένα τηλεφώνημα, αφού συνήθως το παιχνίδι μας δεν διαρκεί πολύ. Σκεφτήκαμε ότι απλώς θα μας μιλήσει για τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, τη φερόμενη παρέμβασή της στις εσωτερικές υποθέσεις (σ.σ. στα Σκόπια), στο δημοψήφισμα (σ.σ. για τη μετονομασία της χώρας για την προοπτική ένταξης στην ΕΕ και ΝΑΤΟ ). Και πιστεύαμε ότι, γενικά, αυτή η κλήση θα ήταν αρκετή».

«Αλλά, αυτός άρχισε αμέσως να μας παραπονιέται για τα εσωτερικά του προβλήματα, κάτι που δεν περιμέναμε καθόλου. Ήταν εκτός πρωτοκόλλου, μίλησε για το πόσο κακή είναι η Ρωσία και άλλες χώρες είναι κακές. Και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε περαιτέρω επαφή. Υποστηρίξαμε μια τέτοια άτυπη επικοινωνία: μερικές φορές αυτός τηλεφώνησε, μερικές φορές εμείς τηλεφωνήσαμε, μερικές φορές στέλναμε φωτογραφίες μεταξύ μας» προσθέτει, ενώ συνεχίζει:

«Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σε ποιο ποσοστό του πληθυσμού θα βασιζόταν και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πεπεισμένος ότι θα πετύχει. Βασίστηκε επίσης στους Αλβανούς διότι, φυσικά, αυτό αποφασίστηκε πάνω-κάτω εκεί».

Η αυτονομία της «μακεδονικής» Εκκλησίας

Σύμφωνα με τον ρώσο φαρσέρ που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, ο Ζάεφ υποστήριξε πως αμερικανοί πολιτικοί πίεζαν να λάβει σύντομα αυτοκεφαλία η «Μακεδονική» Εκκλησία, ενώ και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα τον βοηθούσε ευθέως με αυτό. Ανέφερε επανειλημμένα μάλιστα ότι ο Τσίπρας διαπραγματευόταν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Δωροδοκήσατε τον Βαρθολομαίο!»

Σε μια από τις συνομιλίες, ο φαρσέρ που υποδύεται τον Ποροσένκο προτείνει να διαδραματίσει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο «Πoροσένκο» εξηγεί ότι πέτυχε αυτή την διπλωματική και θρησκευτική νίκη «δίνοντας ο ίδιος προσωπικά χρήματα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στην περίπτωσή μου, κατέβαλα 150.000 ευρώ, για εσάς, είναι φθηνότερο» λέει ο κωμικός μιλώντας για ένα ποσό των 100.000 ευρώ.

«Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα» απαντά ο Ζάεφ.

«Ο Μεγαλέξαντρος από το Κίεβο»

Οι φαρσέρ, σε άλλη συνομιλία τους με τον Ζάεφ, προσποιούμενοι ότι είναι ο Ποροσένκο, «αποκαλύπτουν» ότι επιστήμονες από την Ουκρανία κατόρθωσαν να «εξακριβώσουν» την «συγγένεια» του Ουκρανού πρώην προέδρου με τον Μέγα Αλέξανδρο! «Οι επιστήμονές μας έχουν ήδη εξακριβώσει την σχέση μου μαζί του, οπότε μπορώ να αποκαλούμαι Μέγας Πέτρο» είπαν οι φαρσέρ σε μία από τις συζητήσεις τους με τον σκοπιανό πρωθυπουργό.

«Όπως γνωρίζετε, οι Ουκρανοί επιστήμονές μας έκαναν μια σειρά ιστορικών ανακαλύψεων. Όπως γνωρίζετε, οι Ουκρανοί είναι αρχαίοι Σουμέριοι… Σε μια περίοδο, η περιοχή μας άνηκε στην Αλεξάνδρεια» λένε στον Ζάεφ οι φαρσέρ, κι εκείνος απαντά ότι… «διάβασε γι’ αυτό» και πως «η ιστορία μπορεί να μας ενώνει».

«Δεν φταίω εγώ… αλλά ο ανοιχτός χαρακτήρας μου»

Στην… κακούργα την κοινωνία επιχείρησε να τα ρίξει ο Ζάεφ όταν οι παραπάνω ξεκαρδιστικές συνομιλίες δημοσιεύθηκαν στο youtube. Άρον άρον διοργάνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ζητώντας συγνώμη αλλά αρνούμενος να παραιτηθεί, όπως ζητά η αντιπολίτευση.

«Είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα (…) και απατεώνων από χώρες με προσανατολισμό ενάντια στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο σλαβομακεδόνας πρωθυπουργός, κατόπιν εορτής αφού ήδη είχε γίνει ρεζίλι.

Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος να τα κάνει χειρότερα για τον εαυτό του όταν προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας: «Εντάξει, δεν είμαι μόνο εγώ. Έχουν κοροϊδέψει και τον Μακρόν, τον Στόλτενμπεργκ και τον Μπόρις Τζόνσον».

«Αυτό που συνέβη πρέπει να σημάνει συναγερμό τόσο σε εμάς όσο και σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο, στον οποίο υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων και των μηχανορραφιών. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι δέχομαι ότι είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα και της μόνιμης διάθεσής μου να επικοινωνώ με όλους. Βρίσκομαι σε συνεχή ανοικτή γραμμή με όλους τους στρατηγικούς μας εταίρους και με τους πολίτες. Αυτό συμβαίνει επειδή για μένα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών» δήλωσε ο Ζάεφ στη συνέντευξη Τύπου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.