To vima.gr προτείνει για την TV την Τετάρτη 10 Ιουλίου

Ξένες ταινίες

«Αλλάζουμε;» (The change up) STAR, 21.00

Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, παρ’ όλο που οι χαρακτήρες τους και οι επιλογές τους στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο πρώτος είναι επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης ενώ ο δεύτερος ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης. Ενα μοιραίο βράδυ, που μεθάνε σε ένα μπαρ, εύχονται να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου. Η ευχή τους πιάνει και το επόμενο πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου. Κωμικοτραγικές καταστάσεις ακολουθούν καθώς ο Ντέιβ και ο Μιτς προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη και να ανταποκριθούν στις καινούργιες τους υποχρεώσεις. (ΗΠΑ, 2011, 110′)

«Ενας άγνωστος ανάμεσά μας»
(Butterfly on a wheel) ΟΡΕΝ, 22.00

Μυστηριώδης άνδρας (Πιρς Μπρόσναν) εισβάλλει στη ζωή καλοβαλμένου ζευγαριού (Τζέραρντ Μπάτλερ, Μαρία Μπέλο) και την αναστατώνει. Το γιατί το μαθαίνουμε λίγο πριν τους τίτλους του τέλους αν και ως τότε ο χρόνος συχνά-πυκνά λειτουργεί εναντίον μας. Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπάρκερ. (ΗΠΑ, 2007, 87′)

«Αμαρτωλές καλόγριες»
(Dark Habits)  ΕΡΤ2, 23.00

Αναρχικού χιούμορ κωμωδία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, που διαδραματίζεται μέσα σε ένα μοναστήρι-κόλαση! Η Αδελφή Καταραμένη ανατρέφει μια τίγρη, η Αδελφή Αρουραίος γράφει κρυφά πορνογραφήματα, η Αδελφή Oχιά ράβει φανταχτερά εκκλησιαστικά ενδύματα και είναι ερωτευμένη με τον εφημέριο του μοναστηριού, η Αδελφή Κοπριά έχει μανία με τη μαγειρική και βλέπει οράματα με ή χωρίς τη βοήθεια παραισθησιογόνων. Οσο για την ηγουμένη, είναι εθισμένη στην ηρωίνη. Η κοινωνική σάτιρα διασταυρώνεται με τον σουρεαλισμό σε μια από τις πιο αδύναμες ταινίες του ισπανού δημιουργού παρότι κάποιες σκηνές έχουν πολύ χιούμορ. Στους ρόλους των καλογριών γνωστές φιγούρες των ταινιών του σκηνοθέτη: Μαρίσα Παρέδες, Κάρμεν Μάουρα, Τζουλιέτα Σεράνο, Σεσίλια Ροθ. (Ισπανία, 1983, 103′)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.