Μακαρόνια με κολοκυθάκια και δυόσμο

Γίνεται με όλα τα ζυμαρικά αλλά σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε σε αυτή τη συνταγή χοντρό μακαρόνι.

 

Προετοιμασία: 20’,Μαγείρεμα: 15’

Υλικά  (για 4 μερίδες)

500 γρ. χοντρά μακαρόνια

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

6 κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια

2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

½ κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

20 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Επειτα από 1 λεπτό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια .

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με το τριμμένο ανθότυρο.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.