Αύριο (Τετάρτη 10 Ιουλίου) συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δίνοντας παράλληλα το στίγμα της «επόμενης ημέρας» για το κόμμα. Παράλληλα, θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τον σχεδιασμό του κόμματος από την θέση πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Θα δοθούν ακόμη οδηγίες στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εξάλλου την επόμενη εβδομάδα – ενόψει της επερχόμενης ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, αναμένεται το βάρος της ενημέρωσης να πέσει στο γραφείο Τύπου του κόμματος, στο οποίο συνεχίζει από τη θέση της υπεύθυνης η Ράνια Σβίγκου.

Το πολιτικό όργανό θα αποφασίσει, τέλος, και για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης, η οποία ενδέχεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο κόμμα και τη μετεξέλιξή του σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό – προοδευτικό κόμμα αυτές παραπέμπονται στο συνέδριο του κόμματος το οποίο θα λάβει χώρα στο τέλος του τρέχοντος έτους.