Μια «Πρόβα» για τους υποψήφιους ηθοποιούς

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές προσπάθειες της Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα»

Η υποκριτική (Αρχαίο, Κλασικό, Νεότερο, Σύγχρονο ρεπερτόριο), ο αυτοσχεδιασμός, η ιστορία θεάτρου, η ποίηση, η απαγγελία, η αγωγή λόγου, η ορθοφωνία, το θεατρικό τραγούδι, η κινησιολογία και ο χορός είναι τα μαθήματα που περιλαμβάνει η Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα», της οποίας οι εγγραφές αυτή την εποχή συνεχίζονται προκειμένου οι υποψήφιοι σπουδαστές να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις αναγνωρισμένες δραματικές σχολές από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η παρακολούθηση του τμήματος είναι δωρεάν αφού οι σπουδαστές καταβάλλουν 200€ για την εγγραφή τους. Εφόσον συνεχίσουν τη φοίτηση στη Σχολή, δεν είναι απαραίτητο να πληρώσουν εκ νέου εγγραφή. Οι εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα» θα διενεργηθούν από Επιτροπή Καθηγητών της Σχολής και με την παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Πολιτισμού (η σχολή «Πρόβα» είναι αναγνωρισμένη από το κράτος).

Με καθηγητές τους Μαίρη Ραζή, Σωτήρη Τσόγκα, Κώστα Γεωργουσόπουλο, Δημήτρη Φραγκιόγλου, Κοραλία Τσόγκα, Σίμωνα Πάτροκλο, Εύη Δημητροπούλου, Ζωή Σολδάτου, Χρήστο Προσύλη και Χάρη Σεπεντζή, το τμήμα στοχεύει στην οργανωμένη προετοιμασία και στην επιτυχία των υποψηφίων στις εξετάσεις του ΥΠΠΟΑ.

Επειδή ο αριθμός θέσεων στο πρώτο έτος της Σχολής είναι περιορισμένος, οι υποψήφιοι σπουδαστές καλό θα ήταν να κάνουν την εγγραφή τους στο Τμήμα Προετοιμασίας εγκαίρως, για να εξασφαλίσουν την κράτηση της θέσης τους στην παρακολούθηση των μαθημάτων. Τα μαθήματα διεξάγονται μέχρι και την παραμονή των εξετάσεων, με ώρες και μέρες μαθημάτων κάθε Τετάρτη 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Δικαιολογητικά: Αίτηση που υποβάλλεται στη γραμματεία, αστυνομική ταυτότητα, φωτογραφία και απολυτήριο Λυκείου.

Ο κάθε υποψήφιος θα εξετασθεί σε:

•Μονόλογο της επιλογής του (από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο).

•Αυτοσχεδιασμό με αφορμή ένα κείμενο που θα τους δοθεί την ώρα της εξέτασης.

•Απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής του.

•Τραγούδι χωρίς συνοδεία μουσικής.

Η επιλογή του υλικού προετοιμασίας γίνεται σε συνεργασία με τους καθηγητές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.