Το vima.gr προτείνει για το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ελληνική ταινία

«Η βουλευτίνα» ALPHA, 16.50

Η τετραπέρατη Ρένα Βλαχοπούλου αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του αρραβωνιαστικού της που φιλοδοξεί να γίνει βουλευτής. Τελικά γίνεται εκείνη… Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης. (1966, 90′)

Ξένες ταινίες

«Η νύφη το ‘σκασε» (Runaway bride)

ANT1, 22.30

Mία δεκαετία περίπου μετά την «Pretty woman», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας τους, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Τζούλια Ρόμπερτς και ο σκηνοθέτης Γκάρι Μάρσαλ ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους για ένα ακόμη συμπαθητικό παραμύθι, όπου η νύφη δεν λέει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Τα λαμπερά χαμόγελα είναι ουσιαστικά ό,τι απομένει από τη θέαση αυτής της ταινίας, η οποία ωστόσο χρησιμεύει για ένα ευχάριστο τηλεοπτικό – κινηματογραφικό βράδυ. (ΗΠΑ, 1999, 102′)

«Ζήτω η ελευθερία» (Viva la liberta)

EPT2, 22.30

Ο αρχηγός ενός αριστερού κόμματος της Ιταλίας αποφασίζει να εξαφανιστεί από προσώπου γης αφήνοντας τη θέση κενή σε μια κρίσιμη ώρα. Αναζητεί τον εαυτό του (και έναν παλιό έρωτα – Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι) την ώρα που το κόμμα αναζητεί εκείνον. Τη λύση θα δώσει ο δίδυμος αδελφός του. Χάρη στην εύστροφη σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Αντο, μια ιστορία που με ποικίλους τρόπους έχουμε δει αρκετά στο σινεμά (από τον «Αιχμάλωτο της Ζέντα» ως το «Ντέιβ» με τον Κέβιν Κλάιν) αποκτά την εικόνα μιας σύγχρονης, επίκαιρης και πολύ ουσιαστικής πολιτικής σάτιρας, η οποία βοηθιέται τα μέγιστα από την καταπληκτική διπλή ερμηνεία του Τόνι Σερβίλο. («Η τέλεια ομορφιά»). (Ιταλία, 2013, 94′)

«Jackie»

OPEN, 23.00

Παράξενο ψυχολογικό δράμα του χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέν («Νο», «Post mortem» κ.ά.), το οποίο αποτυπώνει στην οθόνη το πώς ο πρώτος φαντάζεται την Ζακλίν Κένεντι (Νάταλι Πόρτμαν) μετά τη δολοφονία του συζύγου της. Tour de force ερμηνεία της Πόρτμαν, την οδήγησε στις υποψηφιότητες των Οσκαρ. (ΗΠΑ/ Χιλή, 2016, 89′)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.