Στραπατσάδα κέικ

Ο συνδυασμός αβγών με ντομάτα και φέτα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό τραπέζι. Δοκιμάστε τον με τη μορφή αλμυρού κέικ και θα γίνει από τα αγαπημένα σας σνακ αλλά και συνοδευτικό φαγητού.

Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 50΄

Υλικά (για 10 μερίδες)
3 αβγά
1 κ.σ. ζάχαρη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
40 γρ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. baking powder
7 λιαστές ντομάτες
100 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών (λευκό τυρί)
1 τσαμπί φρέσκα ντοματίνια (για το σερβίρισμα)
3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (για το σερβίρισμα)
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι

Διαδικασία
Σε μίξερ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα μέσα στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε μια φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της στραπατσάδας. Ακουμπάμε πάνω στο μείγμα το τσαμπί με τα ντοματίνια και τα κλωναράκια της φρέσκιας ρίγανης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγει καθαρό τρυπώντας το κέικ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.