Γ. Γεραπετρίτης στο One Channel: Στην αρμοδιότητα του υπ. Προστασίας Πολίτη οι φυλακές

Προανήγγειλε την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταφέρει τη σωφρονιστική πολιτική και άρα την αρμοδιότητα των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταφέρει τη σωφρονιστική πολιτική και άρα την αρμοδιότητα των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ένα τέτοιο σενάριο, σημειώνοντας πως «θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων οι οποίες συνέχονται πρωτίστως με τα κεφάλαια εκείνα που έχουν τη γνήσια προστασία της τάξης». Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι πιθανώς θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα του σωφρονιστικού συστήματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν σημαίνει ότι η πολιτική που θα εφαρμοστεί θα αυστηροποιηθεί, απλώς θα υπάρχει ένας εξορθολογισμός στα πράγματα.

Στο πλαίσιο αυτό κατέστησε σαφές πως είναι «άλλο το ζήτημα της απονομής της Δικαιοσύνης και άλλο το χωροταξικό του σωφρονιστικού συστήματος». Όπως αποκάλυψε ο κ. Γεραπετρίτης, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια σε περίπτωση διακυβέρνησης ΝΔ θα είναι αυτό το οποίο θα αναφέρεται στη Δικαιοσύνη. «Σε αυτό θα υπάρχουν διατάξεις που θα αφορούν στη χωροταξία της Δικαιοσύνης, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επιτάχυνση στην απονομή της.

Εκεί θα υπάρξει και μια ρητή πρόβλεψη ώστε να αναπτυχθεί ένα νέο χωροταξικό σύστημα και για τις φυλακές» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόθεση της ΝΔ είναι, όπως είπε, να υπάρξει ένα συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα διαχειρίζεται όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον σωφρονισμό. Αναφερόμενος στο νέο Ποινικό Κώδικα, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε πως «υπήρξε εσφαλμένη διαχείριση γιατί φτάσαμε σε ένα σημείο, λίγες μόλις ημέρες πριν τη διάλυση της Βουλής, να έρθουν τα δύο νομοσχέδια τα οποία είναι πάρα πολύ βαρύνουσας σημασίας για το δικαιοδοτικό σύστημα χωρίς καμιά ουσιαστική διαβούλευση με τον νομικό κόσμο και σε μία μόνο συνεδρίαση ενώπιον του Κοινοβουλίου». Κριτική άσκησε δε και για την έναρξη ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας πως επειδή περιλαμβάνονται νέες διατάξεις διαρθρωτικές, θα έπρεπε να εφαρμοστεί από το νέο δικαστικό έτος.

Πηγή:onetv.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.