Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15′

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. πράσινα σπαράγγια από βάζο, κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
300 γρ. φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς
500 γρ. φαρφάλες
½ φλ. φλοίδες παρμεζάνας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
¼ φλ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στα 4
½ φλ. φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα: Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού με μια πρέζα αλάτι. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο να μαριναριστεί.

Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Ζεματίζουμε τον αρακά σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τον σουρώνουμε και τον κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βγάζουμε και πετάμε το σκόρδο από το λαδολέμονο, ρίχνουμε μέσα λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια χτυπώντας με αβγοδάρτη και προσθέτουμε τη μέντα ή τον δυόσμο.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρουμε αμέσως με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.