Υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού spread δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς καταγράφει θεαματική πτώση 20 μονάδων βάσης στο ιστορικό ναδίρ του 2,10%. Τα ελληνικά ομόλογα λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη ώθηση όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, με τις προσδοκίες για μία κυβέρνηση που θα δώσει ώθηση σε επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις να είναι υψηλές.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν μπει σε έντονα καθοδικό κανάλι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ενώ νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση του πακέτου Τσίπρα, είχαν κινηθεί ανοδικά με την επενδυτική κοινότητα να εμφανίζεται ανήσυχη εξαιτίας των προεκλογικών παροχών αλλά και της στροφής σε μια πολιτική υπαναχωρήσεων έναντι των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Η προοπτική αλλαγής οικονομικής πολιτικής με την προκήρυξη των εθνικών αλλαγών συνέβαλε στην αλλαγή του κλίματος, ενώ ενισχυτικά επιδρά και η πανευρωπαϊκή τάση αποκλιμάκωσης των αποδόσεων στις αγορές ομολόγων υπό την προοπτική νέας χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, το σήμα που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για χαλάρωση της πολιτικής της προσεχώς, δημιουργεί ένα άκρως ευνοϊκό περιβάλλον για τους επενδυτές ομολόγων και για τους «κυνηγούς» αποδόσεων, ειδικά την στιγμή που οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, παρά το ράλι, είναι οι υψηλότερες στην ευρωζώνης.