«Σπινθηροβόλα Κεράκια» στο Σαν Φρανσίσκο

Η μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου συμμετέχει εντός διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Frameline του Σαν Φρανσίσκο

Τα «Σπινθηροβόλα Κεράκια» (Sparkling Candles), η τελευταία μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Νεοφώτιστος σε σενάριο του ιδίου και του Γρηγόρη Σκαράκη, θα κάνουν την εκτός Ελλάδας πρεμιέρα τους συμμετέχοντας εντός διαγωνισμού στο επίσημο τμήμα του 43ου Frameline: San Francisco International LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual και Transgender) + Film Festival. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ για τον «κινηματογράφο ομοφυλοφιλίας» στον κόσμο.

To εν λόγω φεστιβάλ, το οποίο παρακολουθούν ετησίως περισσότεροι από 60.000 θεατές, πραγματοποιείται ήδη από την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή που μας έρχεται (30 Ιουνίου). Εκεί θα παρουσιαστούν μικρού και μεγάλου μήκους με στόχο την προβολή της δύναμης του Queer Κινηματογράφου.

Τα «Κεράκια» θα προβληθούν την Κυριακή που μας έρχεται (28 Ιουνίου) στις 16.00, στο Castro Theatre (Worldly Affairs) του Σαν Φρανσίσκο. Παρών θα είναι ο πρωταγωνιστής της, Γιώργος Σαμαράς, παρέα με τις πιο διάσημές Drag Queen του RuPaul, όπως η Trixie Mattel.

Τα «Σπινθηροβόλα Κεράκια» είναι μια παραγωγή της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, η οποία γυρίστηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Queer ελληνικό κινηματογράφο, που έγινε πέρυσι στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Frameline: San Francisco International LGBTQ έχει σημασία για έναν ακόμη λόγο. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική μικρού μήκους που συμμετέχει σε αυτό το φεστιβάλ μετά από 20 χρόνια απουσίας. Πιο συγκεκριμένα, στο φεστιβάλ είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν οι μικρού μήκους ταινίες του Χρήστου Δήμα «Tender» (1997 και «Ανάσα» (1998) και του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Τρώες» (1990) και «Caught Looking» (1991).

Ο Νεοφώτιστος έχει πείρα από φεστιβάλ διότι η τελευταία μικρού μήκους ταινίας του, «Λεωφόρος Πατησίων», έκανε πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας και έλαβε τρία βραβεία στο 41ο Φεστιβάλ του Clermont-Ferrand. Αυτή την εποχή ο σκηνοθέτης βρίσκεται στο στάδιο χρηματοδότησης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, την οποία οραματίζεται ως ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης: «Ο Πέτρος και ο Λύκος» (FirstFilmsFirst, κ.ά.). Βρίσκεται επίσης στο στάδιο ανάπτυξης της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του «Wild Boars» (Torino Film Lab, MFI 2019). Ο ίδιος λέει για τα «Σπινθηροβόλα Κεράκια» ότι είναι «ένα μικρό αποχαιρετιστήριο γράμμα προς το σπίτι μου και μια πέρα για πέρα ρεαλιστική προετοιμασία πριν την ερωτική πράξη!».

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.