Προετοιμασία 15’ , Ψήσιμο 5’
Υλικά (για 2 μερίδες)
1 μικρή σφιχτή τομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια)
3 φρέσκα καλαμπόκια ολόκληρα
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 αβοκάντο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. πράσινη ελιά κομμένη σε ροδέλες
200 γρ απάκι
60 ml ελαιόλαδο
χυμός από 2 λάιμ
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Κόβουμε την τομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και την αφήνουμε λίγο σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Ξεφλουδίζουμε το καλαμπόκι και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους του και τους τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αγγούρι, το σέλερι, την τομάτα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, την ελιά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το απάκι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τα οποία επίσης προσθέτουμε στη σαλάτα μας.
Σε ένα δεύτερο μικρότερο μπολ βάζουμε το χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση. Χτυπάμε με σύρμα και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και τη μεταφέρουμε σε ειδικά δοχεία για να διατηρηθεί.