Από την αρχή του Ιουνίου μέχρι σήμερα ένας άνθρωπος πνίγεται καθημερινά στις ελληνικές θάλασσες. Μέσα σε 23 ημέρες κατεγράφησαν 23 πνιγμοί λουομένων, ενώ τα θύματα που δεν έγιναν γνωστά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αυξάνουν τον αριθμό.
Πέρυσι στη χώρα μας σημειώθηκε ρεκόρ πνιγμών με 413 θανάτους έναντι 357 το 2017… Και τα στοιχεία είναι και φέτος δυσοίωνα: Πριν ακόμη επέλθει η κορύφωση της τουριστικής σεζόν, μέσα σε μία μόλις ημέρα, την περασμένη Κυριακή, οι θάνατοι τριών λουομένων, μιας 40χρονης γυναίκας στηνΧαλκιδική, μίας 63χρονης στη Μαγνησία και ενός 20χρονου στο Πόρτο Ράφτη ανέδειξαν το τραγικό πρόβλημα που δίνει στην Ελλάδα τη θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά σε μια μακάβρια λίστα: του αριθμό πνιγμών στη θάλασσα.
Η Ενωση Ναυαγοσωστών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η πολιτεία, παρά τις νομοθετικές τροποποιήσεις στις οποίες προέβη πέρυσι, δεν ενίσχυσε την προστασία στις ακτές, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος που καταβάλλεται για ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, χωρίς όμως αυτό να αντιστοιχεί σε καλύτερη θωράκιση έναντι του κινδύνου.
-Ποιους μήνες συντελούνται οι περισσότεροι πνιγμοί;
-Ποιες οι προϋποθέσεις την Ελλάδα για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμα του ναυαγοσώστη;
-Ποια τα μέτρα προστασίας ισχύουν στη χώρα μας;
Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα» της Τρίτης που κυκλοφορούν