Για τη Ν.Δ η υγεία αποτελεί αγαθό το οποίο η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει σε όλους τόνισε ο Γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
«Είναι ώρα και η χώρα μας να αντιμετωπίσει την Υγεία όπως όλες οι προηγμένες χώρες, θέτοντας στο επίκεντρό τον άνθρωπο και αυτούς που την υπηρετούν, με δομές, αξιολόγηση, ψηφιακή διοίκηση, βελτιωμένες υποδομές και υπηρεσίες» σημείωσε.
Όπως διευκρίνισε ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ: «Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες» ενώ σε ότι αφορά τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, αυτές θα αποτελέσουν μέρος ενός οργανωμένου προγράμματος και θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.
«Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω SMS ή email για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, και θα υπάρχει δυνατότητα αυτόματης παραπομπής σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές. Ξεκινάμε από τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης που εξήγησε:
«Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.λπ.) και την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κ.α.).»
» Δίνουμε, επιπλέον, τη δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού και ενισχύουμε τα νοσοκομεία, με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο, προχωρούμε στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων».
Όπως ανέφερε ο Λ.Αυγενάκης, μέρος του σχεδιασμού για την Υγεία αποτελεί η εισαγωγή του επαγγελματικού μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα και η αξιοποίηση της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα «με αξιοποίηση τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς».